16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.09.2024 04:30 | Son Güncelleme: 07.09.2024 23:33

Büyük araçlar kurtardıklarından daha fazla ölüme sebep oluyor

The Economist, son 10 yılda gerçekleşen 10 milyon kazayı inceledi. Sonuç: Büyük ve ağır araçlar güvenli ama sadece kendi kullanıcıları için. Bir aracın kendisinden 450 kg daha ağır bir çelik ve alüminyum yığınıyla çarpışması ölüm ihtimalini yüzde 66 artırıyor
Büyük araçlar kurtardıklarından daha fazla ölüme sebep oluyor

Tanıklara göre sürücünün yavaşladığına dair hiçbir emare yoktu. 3 Haziran günü Nicole Louthain ile altı yaşındaki kızı Kuzey Dakota’nın Grand Forks bölgesinde kırmızı ışıkta durmuşken Travis Bell kendilerine arkadan çarptı. Böyle kazalar istisna değil. Amerika’da her gün 10 bin civarı arkadan çarpma vakası yaşanıyor. Bu seferki kazayı kayda değer hale getiren, iki araç arasındaki ebat farkıydı. Louthain ve kızı yaklaşık 1360 kg ağırlığındaki Ford Focus’tayken Bell’in kullandığı Ram 3500 “ağır iş” pikabının ağırlığı 3 bin 200 kilograma yakındı. Bu fark, maalesef ölümcül oldu. Bell zarar görmezken anne Louthain ağır yaralandı. (Sonradan ortaya çıkan mahkeme belgelerinde Bell’in alkollü olduğu görüldü.) Kızı Katarina kaldırıldığı hastanede iki gün sonra hayatını kaybetti.

Fizik kurallarından kaçamazsınız

Bu kaza üzücü bir gerçeğe ışık tutuyor. Bugünkü araçlar kazadan kaçınmalarını sağlayacak birçok güvenlik donanımına sahip olsa da fizik kanunlarından kaçış yok. İki araç çarpıştığında genellikle ağır olan galip geliyor. Bu avantaj yıllar içinde pek değişmedi. Bundan 30 yıl önce bir binek otomobil ile bir pikap veya SUV çarpıştığında otomobil sürücüsünün ölme ihtimali dört kat fazlaydı. Bugün aynı ihtimal üç kat fazla. Oysa çok ağır taşıtları dizginlemek birçok insanın hayatını kurtarabilir.