03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.12.2023 04:45 | Son Güncelleme: 01.12.2023 09:26

İklim zirvesinde üç gündem var: İyi, kötü, çirkin

COP28 İklim Zirvesi’ne üç tartışma damga vuracak ve zirvenin kaderi bir kişinin elinde. Tabii eğer Dubai’deki görüşmeler tamamlanabilirse
İklim zirvesinin hemen öncesinde Kenya’yı vuran sel en az 120 kişinin ölümüne yol açtı. Bu fotoğrafta da Garissa kentinde sular altında kalan bir futbol sahasındaki çocuklar görülüyor.  (Fotoğraf: Luis Tato/AFP via Getty Images)
İklim zirvesinin hemen öncesinde Kenya’yı vuran sel en az 120 kişinin ölümüne yol açtı. Bu fotoğrafta da Garissa kentinde sular altında kalan bir futbol sahasındaki çocuklar görülüyor. (Fotoğraf: Luis Tato/AFP via Getty Images)

Birleşmiş Milletler’in son iklim zirvesi COP28’e ev sahipliği için Birleşik Arap Emirlikleri’nin seçilmesi tartışmalı bir tercih. 70 bin iklim savunucusu, diplomat ve diğer ilgilileri 30 Kasım’da bir araya getirecek etkinlik, fosil yakıtın bölgeye getirdiği servetle inşa edilmiş parıltılı Dubai şehrinde düzenlenecek. Dünyanın en önemli iklim buluşmasına önde gelen bir petrol üreticisinin ev sahipliği yapması çevrecileri öfkelendirdi. Zirveye başkanlık edecek Sultan El Cebir’in BAE Ulusal Petrol Şirketi’nin (ADNOC) başında bulunması da buluşmadan büyük petrol şirketleri lehine sonuç çıkacağı söylentilerine yol açtı.