30 Mart 2025, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.03.2025 04:30 | Son Güncelleme: 23.03.2025 00:15

Ukrayna halkı hâlâ Zelenski’nin arkasında

The Economist için Ipsos’un yaptığı bir ankete göre Ukraynalıların yüzde 70’inden fazlası, Zelenski’nin adımlarını destekliyor ve ABD desteği olmasa da Kiev’in savaşmaya devam etmesi gerektiğini savunuyor
Ukraynalıların büyük çoğunluğu Amerikan desteği tamamen kesilse bile Rusya’yla savaşmaya devam etmeleri gerektiğini düşünüyor.
Ukraynalıların büyük çoğunluğu Amerikan desteği tamamen kesilse bile Rusya’yla savaşmaya devam etmeleri gerektiğini düşünüyor.
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Donald Trump geçen ayın sonunda Oval Ofis’te Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’ye öyle bir fırça attı ki, bazıları ilişkilerin asla düzelmeyeceğini düşündü. Suudi Arabistan’da 11 Mart’ta varılan olası bir ateşkes anlaşması onları uçurumun kenarından döndürmüş olabilir. Ancak her halükarda bu patlamanın Ukrayna Devlet Başkanı’nın imajına kendi ülkesinde pek zarar vermediği anlaşılıyor. Kanada’nın yeni başbakanı Mark Carney gibi Zelenski de Trump tarafından saldırıya uğramanın görev onay oranı için harika olduğunu keşfediyor. Ipsos tarafından The Economist için bin Ukraynalı ile telefon üzerinden yapılan yeni bir anket, Trump ile arasının açılmasının ardından Ukrayna liderinin ezici bir desteğe sahip olduğunu gösteriyor.

Ankete göre her on Ukraynalıdan yedisinden fazlası artık Zelenski’nin adımlarını onayladıklarını söylüyor.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın