29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 27.03.2023 15:00 | Son Güncelleme: 29.03.2023 17:48

K! Kültüral Performing Arts Dünya Tiyatro Günü’nde sahnesine veda etti

2017’den beri faaliyet gösteren K! Kültüral Performing Arts Tiyatrosu sosyal medya hesabından Levent Sanayi Mahallesi’ndeki sahnelerinde faaliyetlerini sona erdirmek zorunda kaldığını açıkladı
K! Kültüral Performing Arts Dünya Tiyatro Günü’nde sahnesine veda etti

Levent Sanayi Mahallesi’nde faaliyet gösteren, iç yapımları dışında 400’den fazla topluluğu ağırlayan K! Kültüral Performing Arts 2017’den beri süren faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını açıkladı. Tiyatrodan yapılan yazılı açıklamada sahnenin mülk sahipleriyle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle faaliyetlerini durdurduğu belirtildi. Dünya Tiyatro Günü'nde paylaşılan gönderi'nin açıklaması "Her şeye rağmen 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Kutlu Olsun! Gücünü an'ın biricikliğinden alan sahnenin büyülü tozu hiç eksilmesin. Yaşasın tam bağımsız sanat!" sözleriyle sonlandırıldı.

K! Kültüral Performing Arts açıklamalarında “Sanayi bölgesine yerleştirip yoktan var ettiğimiz tiyatromuzun dili, teatral üslubumuz ve tercihlerimiz son altı yıldır İstanbul bağımsız tiyatrolar hareketine önemli bir ivme kazandırdı. Sahnemize büyük zaman, emek ve şahsi bütçelerimizden önemli maddi yatırımlar yaptık. Önceliğimiz ticari hesaplar yerine, sanatın devamlılığı ve nitelik oldu. Sahnemizin mülk paydaşlarından ve tiyatromuzun kurucularından biri olan destekçimiz, tek muhatabımız Yakup Almelek ile Ağustos 2022’den itibaren sağlıklı iletişim kuramadık" cümlelerine yer verdi.

K! Kültüral Performing Arts sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarını "Bu süreçte Almelek ailesinin fertleri tarafından tüm iletişim kanalları kapatıldı. Bu süreçte, tarafımıza gönderileceğine dair söz verilen kira sözleşmesi yanıltıcı, oyalayıcı beyanların ardından gönderilmeyerek teknik, fiziki ve hukuki olarak işimizi sürdürmemiz imkânsız hâle getirildi. Tüm bunlarla her gün mücadele ederken, büyük özveriyle kurduğumuz yapının devamlılığı düşüncesiyle sahneyi yaşatmak bizim sorumluluğumuzdu. K! Kültüral Performing Arts Tiyatrosu olarak kurucu sanat yönetmenimiz Yağmur Yağmur‘un inisiyatifi ve yaratılan maddi kaynaklarla 2022-2023 sezonunu açtık ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketlerine değin aralıksız olarak program yapmaya devam ettik. Ancak sonrası için farklı bir tasarrufumuz olamazdı. Büyük emekle bağlı olduğumuz sahnemizi, her santimiyle vedalaşarak tahliye ettik” sözleriyle noktaladı.