27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.12.2022 08:17 | Son Güncelleme: 15.12.2022 08:29

ABD'den İmamoğlu açıklaması: Derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret iddiasıyla verilen hapis ve siyasi yasak cezasının ardından ABD'den açıklama geldi
ABD'den İmamoğlu açıklaması: Derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret davasında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilen mahkeme kararı hakkında 'derinden endişe duyduklarını ve hayal kırıklığına' uğradıklarını belirtti. Reuters'ın aktardığına göre ABD Dışişleri Sözcüsü Vedant Patel, "Adil olmayan ceza; insan haklarına, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklere saygıya uymuyor" açıklamasında bulundu.

"Endişelerimiz devam ediyor"

Patel, "Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne saygıyla bağdaşmamaktadır" dedi. Sözcü "Türkiye'deki sivil toplum, medya, siyaset ve iş dünyası liderlerine yönelik iddianamelerin devam etmesinden ve bu kişilerin uzun süreli tutukluluk hallerinden ciddi endişe duymaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Price: Hukukun üstünlüğüne aykırı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ise Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar'a verdiği demeçte "Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Price "Türkiye'deki sivil toplum, medya, siyaset ve iş dünyası liderlerine yönelik devam eden suçlamalar ve uzun süreli tutukluluk hallerinden ciddi endişe duyuyoruz. İfade özgürlüğü, barışçıl toplanma ve örgütlenme hakkı, sağlıklı bir demokrasinin temelidir. Türkiye'yi bu temel özgürlüklere saygı duymaya ve bu davayı hızlı ve adil bir çözüme ulaştırmaya davet etmeye devam ediyoruz" dedi.