28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 14.12.2022 18:21 | Son Güncelleme: 15.12.2022 01:40

Ekrem İmamoğlu'ndan karar sonrası açıklama: 2023’te her şey çok güzel olacak

YSK üyelerine hakaret davasında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilen İBB Başkanı, yaptığı ilk açıklamada, "Halkın verdiği yetkiyi öyle bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor" dedi. Ardından Saraçhane'de konuşma yapan İmamoğlu, "2023’te her şey çok güzel olacak" açıklamasını yaptı
Ekrem İmamoğlu'ndan karar sonrası açıklama: 2023’te her şey çok güzel olacak

İstanbul Büyükşehir Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle kendisine verilen  2 yıl 7 ay hapis cezasının ardından ilk açıklamasını yaptı. Mahkeme kararının açıklandığı sıralarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Saraçhane’ye ulaşarak İmamoğlu ile buluştu. Akşener'in de bulunduğu makam odasında konuşan İmamoğlu "Halkın verdiği yetkiyi öyle bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" dedi.

Ardından Saraçhane'de konuşma yapan İmamoğlu, "İstanbul sizin, 16 milyon İstanbullunun" diyerek "Değerli genel başkanım sayın Kılıçdaroğlu beni aradı ve yarın altılı masanın liderleriyle birlikte yine İstanbulluların evinde birlikte olacağız. Yarın halkımızı buraya davet edeceğiz. Birlikte dertleşip konuşacağız. Aydınlık günlere birlikte bakacağız" ifadelerine yer verdi. 

"Aldıkları her karar kendi çıkarları için. Milletimizin yaşadığı zorluklar, yoksullaşması, eğitimden adalete birçok sorunun üstünü kapatmak için ortaya koydukları bir irade sonucudur" diyen İmamoğlu, "Hukuka ve demokrasiye karşı asla mücadele edemeyecekler. İstanbul’da kocaman bir demokrasi tokadı attınız. Seçimi vermek istemediler, söke söke aldınız. 6 Mayıs’ta seçimi iptal ettiler. Tokadı misli misli attınız ama doymadılar, doyamadılar. Bugünkü davada verdikleri ceza, ortaya koydukları irade çirkin bir sonuçtur" dedi. 

"Adalet yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacak"

Erdoğan’ın 1998’de yargılandığı dava için söylediği sözlere ilişkin konuşan İmamoğlu, “Görüyoruz ki yargı gerçekten bağımsız değil böylece yargının işleyişine adalet ilkelerinin değil siyasetin egemen olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Böylece yargının işleyişine adalet ilkelerinin değil, siyasetin egemen olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. Siyasi rakiplerimiz, güç ve çıkar odakları, seçim sandıklarında karşımızda duramayacaklarını, önümüzü kesemeyeceklerini iyiden iyiye anlamış olmalılar ki, böyle bir yola başvurdular. Bu yol yanlış bir yoldur. Çünkü adalet gün gelecek, yargıyı siyasallaştıranlara da lazım olacaktır” dedi. 

"2023’te her şey çok güzel olacak"

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkenin umuda ihtiyacı var. Umudunuz eksilmesin. Buradan İstanbullu hemşehrilerime sesleniyorum. Buradan sadece İstanbul’a değil Ankara’ya, İzmir’e, Hakkari’ye, Sinop’a, Adana’ya, Trabzon’a sesleniyorum. Burada yaşatılan şey ülkemizin her yerindeki insanlarımıza yaşatılabilir. Bizi mahkum etmeye kalkanları pişman edeceğiz. Sandıkta edeceğiz, sandıkta. İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız!  Aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ama hala gençliğim var ama hala umudumuz yüksek. Benim gibi milyonlarca ceketini çıkarıp kollarını sıvayacak Türk milleti var. 2023’te her şey çok güzel olacak" 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in konuşması

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de Saraçhane'de yıllar evvel okuduğu bir şiir nedeniyle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı olduğunu ve o gün Saraçhane'den seslenip, "Bu şarkı burada bitmez." dediğini söyledi. O şarkının orada bitmediğini, bugün de bu şarkının burada bitmeyeceğini ifade eden Akşener, şunları kaydetti, "Bugün iktidarda, yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman ceza verirler, zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Onun için bugün Ekrem kardeşim için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size, demokrasiye, millet iradesine duyulan korku var. Onlar korkuyor ama biz korkmuyoruz. 'Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat' diyoruz."

"Sandıkta gereğini yapacaksınız"

"Bugün bu kararı verenlerin siyah cübbelerini haksızlığa kılıf ettiğini" öne süren Akşener, "Verdikleri kararın başında ne yazacak biliyor musunuz, 'Türk milleti adına' diyecekler. Siz Türk milletisiniz, ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki 'Hadi bakalım, sizi gönderiyoruz.' Ve diyeceksiniz ki 'Korkunun ecele faydası yoktur.'" diye konuştu. Akşener, İmamoğlu'na bir tiyatro neticesinde ceza verildiğini iddia ederek, dün benzer cezayı millet nasıl yırttıysa bugün de sandıkla, demokrasiyle yırtacağını söyledi. Konuşmaların ardından meydandakiler dağıldı. Saraçhane'deki açıklamaya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri, CHP'li Canan Kaftancıoğlu ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş da katıldı.