08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.05.2024 15:56 | Son Güncelleme: 30.05.2024 16:15

Acar Ünlü'den Sinpaş'a baskın denetim: Şu an itibariyle inşaat faaliyeti bitti

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü; Gazete Oksijen'in defalarca manşetine taşıdığı Sinpaş’ın Marmaris Kızılbük projesine baskın denetimde bulundu. Ünlü, “Şu an itibariyle inşaat faaliyeti bitti. Arkadaşlar gerekli işlemleri yapacak, inşaat duracak!” dedi

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, inşaat yasağına rağmen çalışmaların devam ettiğine yönelik çıkan haberler üzerine Sinpaş inşaatına baskın denetimde bulundu. Zabıta ekipleriyle birlikte inşaata giden Başkan Ünlü, inşaatın tüm alanlarında incelemeler yaptı.


İnşaatta kaçak olarak yapılan çalışmaların durdurulması talimatını veren Başkan Ünlü, zabıta ekiplerinin 7/24 bölgede kalacağını da söyledi. İnşaat yetkilileri ile görüşen Başkan Ünlü, “Şu an itibariyle inşaat faaliyeti bitti. Arkadaşlar gerekli işlemleri yapacak, inşaat duracak! Bu son uyarımızdır” diye konuştu.

"İnşaat yıllar sonra durduruldu"

Firmanın yaptığı açıklamanın aksine her yerde yüzlerce personelle inşaat kesintisiz devam ettiğine dikkat çeken Marmaris Kent Konseyi konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Belediye başkanı bizzat gözüyle de tespit etti. Beton dökülüyor, demir atılıyor, kaplama yapılıyor, bir inşaatta olabilecek bütün inşaat faaliyet aralıksız sürdürülüyordu. Hepsi kameralarla tespit edildi. Zabıta tarafından herkes boşaltıldı. Personel sayısı o kadar fazlaydı ki başkanla birlikte alanda bir buçuk saat dolaşmamıza rağmen hala alan boşalamamıştı" dedi. Açıklamanın devamında bugün yaşananlar şu şekilde anlatıldı: 

  • Belediye Başkanı en son çıkışta yetkilileri uyardı ‘Bu yaptığınız suç, bir daha bizi buraya getirttirmeyin. İnşaatı derhal durdurun ve boşaltın’ diyerek alandan ayrıldı.
  • Bu ultimatomdan sonra alanda Fen İşleri Müdürü, zabıta müdürünü ve zabıtaları bıraktılar. Marmaris'ten de zabıta desteği istediler.
  • Bugün belediye başkanının bizzat katılımıyla gerçekleşen belediye baskını sayesinde inşaat yıllar sonra durduruldu.
  • Sayın Acar Ünlü'ye görevini layığıyla yerine getirdiği için teşekkür ederiz. Kent doğasını korumaya ve Sinpaş'ı takip etmeye devam edeceğiz.

Ne olmuştu? 

Milli Park sınırları içinde olmasına rağmen ne AK Partili Çevre Bakanlığı ne de CHP’li belediyeler dur dedi; Sinpaş’ın Marmaris Kızılbük projesi 10 kat yüksekliğe ve 205 bin metrekarelik büyüklüğe ulaştı. Ege'nin kalbindeki utanç abidesi dev bir ‘uydu kent’e dönüştü. Gazete Oksijen'in de defalarca manşetine taşıdığı projenin geçen hafta hala devam ettiği ortaya çıktı. 21 Mayıs'ta çekilen gece görüntülerinde iş makinelerinin, kamyonların çalıştığı net olarak tespit edildi.

Gazete Oksijen 12 Nisan'da Kızılbük projesini gündeme getirmişti