28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2023 11:38 | Son Güncelleme: 17.07.2023 12:25

Adalet Bakanı'ndan orman yangını açıklaması: 7 şüpheli tespit edildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dün çıkan 19 orman yangınıyla ilgili "Meydana gelen orman yangınları sebebiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturmalar başlatılmıştır" açıklamasında bulundu
Adalet Bakanı'ndan orman yangını açıklaması: 7 şüpheli tespit edildi

Aşırı sıcakların yurda giriş yapmasıyla orman yangınlarının sayısında da dikkat çeken bir artış yaşandı. Türkiye'nin pek çok farklı noktasında çıkan yangınlara karşı mücadele hem havadan hem karadan sürerken yangının yaşam alanlarına girmemesi için de yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, dün çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıklamasının ardından bir başka açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'dan geldi.

Bakan Tunç sosyal medya hesabından "10-17 Temmuz 2023 Tarihleri Arasında Muğla/Fethiye, Mersin, Çanakkale, Hatay/Belen, Muğla/Milas, Osmaniye, Kahramanmaraş, İzmir/Urla ve Antalya il/Manavgat ilçelerinde meydana gelen orman yangınları sebebiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda toplam 7 şüpheli tespit edilmiş, Fethiye’de 1 ve Milas’ta 1 şüpheli olmak üzere 2 şüpheli tutuklanmış, İzmir Urla’da 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, Hatay Belen’de 2 şüpheli gözaltına alınmış, Manavgat’ta ise 1 şüpheli hakkında soruşturma devam etmektedir. Ayrıca yangın meydana gelen diğer il ve ilçelerde şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir" şeklinde açıklamada bulunarak yangınlarından etkilenen vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.