29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 19.03.2023 13:46 | Son Güncelleme: 19.03.2023 13:53

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Kayıp üç kişi aranıyor

Adıyaman ve Şanlıurfa'da 18 kişinin ölümüne neden olan sel felaketinde kayıp olan 3 kişi için arama kurtarma ekipleri devam ediyor
Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Kayıp üç kişi aranıyor

Adıyaman'ın Tut ilçesindeki ekipler, selde kaybolan anne ile kızını arama kurtarma çalışmalarına, yağışa rağmen devam ediyor. İlçe merkezinden geçen derenin sağanak sonrası taşması sonucu konteynerleri sele kapılarak kaybolan Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'ya ulaşılması için Ömerova Deresi'nde çalışma yapılıyor.  

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 10. Komando Tugayı, polis dalgıçları, sahil güvenlik, jandarma arama kurtarma, jandarma özel asayiş, jandarma sualtı arama kurtarma, AFAD, UMKE, Orman İşletme, DSİ ve itfaiye personelinin bulunduğu çok sayıda ekip, ara vermeden yağış altında anne ile kızını arıyor. Elazığ, Konya, Adıyaman ve Adana emniyet müdürlüklerinde görevli dalgıçlar, ilçe merkezinden geçen deredeki menfezlerde iş makinesi yardımıyla arama yapıyor. DSİ ekipleri, selin getirdiği dere yatağındaki balçık ve atık yığınını temizliyor. 

Tut ilçesinde 15 Mart'ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selde konteynerin sürüklenmesi sonucu Selma Sarıkaya ve kızı Emine Sarıkaya'nın cesetlerine ulaşılmış, kaybolan Fatma ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'ın bulunması için çalışma başlatılmıştı.

Şanlıurfa'da tırıyla sele kapılan sürücü aranıyor

Şanlıurfa'da sele kapılan tırın sürücüsü Emin Ergün'e ulaşılması için yürütülen arama kurtarma çalışmaları, yaklaşık 100 kişilik ekiple devam ediyor.  Bozova ve Hilvan ilçelerini bağlayan kara yolunun Yalıntaş Mahallesi geçişinde 15 Mart'ta sel sularına kapılarak gözden kaybolan tır ve sürücüsüne ulaşmak için yağmur sularının Atatürk Baraj Gölü ile buluştuğu bölgede arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. 

Ekipler, Baraj gölü kıyısından yaklaşık 30 metre açıkta olduğu tespit edilen tırı çıkarmak için yoğun çaba harcıyor. Sel nedeniyle baraj kıyısında oluşan balçık ve bulanık su çalışmaları güçleştiriyor. Bölgeye sevk edilen iş makineleriyle, tırın barajdan çıkarılabilmesi için dolgu çalışması yapılıyor. Bölgedeki çalışmalara dair açıklama yapan Şanlıurfa Valiliği, ilde 16 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin kaybolduğu sele ilişkin başlatılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Kaynak: AA