08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2024 21:52 | Son Güncelleme: 13.06.2024 23:14

AK Parti, CHP ve MHP arasında 'ittifak' polemiği

CHP Genel Başkanı Özel'in, siyasette normalleşme gündemi ve Cumhur İttifakı ile ilgili MHP lideri Bahçeli'nin dünkü açıklamalarına ilişkin yorumu AK Parti, CHP ve MHP arasında yeni bir polemik başlattı
AK Parti, CHP ve MHP arasında 'ittifak' polemiği

CHP Genel Başkanı ÖzelMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü açıklamasındaki "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisinin samimi dileği ve temennisidir" ifadesini değerlendirdi. 

Özel, "Belli ki sorunlar var. Cumhur İttifakı'nın sorunları, Cumhur İttifakı'nın sorunudur, bizim sorunumuz değil. Biz son seçime bir siyasi partiyle ittifak yaparak girmedik ve tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye'nin birinci partisi olduk. O yüzden de ittifak ortağımız olmadığı için de kavga edecek kimse yok yanımızda. O yüzden kimseyle bir tartışmamız, gerginliğimiz yok. Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var. Sorunları çözmek için bir metinde, işte hem bir kopuş hem bir sadakat hem bir bağlılık hem bir sitem hem bir umut hem bir tehdit barındırılmış. Bunların hiçbirisiyle meşgul değiliz" dedi .

"Bahçeli suç ortağını bize doğru itmesin"

Bahçeli'yi 'Türkiye İttifakı'na davet eden Özel, "Bu krizi yaratan Adalet ve Kalkınma Partisi ve kendilerinin birlikteliğinin sorumluluğundan kaçmayıp gelip emekliye, asgari ücretliye, buğday üreticisine, çay üreticisine, yarın fındık, üzüm üreticisine, çiftçilere, emekçilere ve emeklilere sahip çıkacak bir mücadeleye varsa gelsin Türkiye ittifakına katılsın. Öyle bize kimse ittifak falan önermesin çünkü bugünün sorumluları, bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz" ifadelerini kullandı. "Devlet Bahçeli'nin bu çıkışıyla ilgili bir erken seçimin gündeme geleceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Özel, "O, Sayın Bahçeli'nin uzmanlık alanıdır, kendisine sorun. Eğer bir erken seçim çağrısı yaparsa değerlendiririz" diyerek karşılık verdi.

Semih Yalçın: Haddini bildirmekten çekinmeyiz

CHP liderine MHP'den ilk yanıt Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Özel'i 'MHP'nin içişlerine karışmakla' suçlayan Yalçın, "Haddini bilmeden bize saldırmaya devam edersen, sana kemali memnuniyetle haddini bildirmekten çekinmeyiz. Senin riyakârca efelenmelerinin, laf ebeliklerinin altında kalmayız. Layık olduğun tarzda muamele ve hitap ederiz" ifadelerini kullandı. 

İzzet Ulvi Yönter: İspat etmezsen namertsin

Yalçın'ın açıklamasını X hesabından yeniden paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ise Özel hakkında şunları yazdı: "Laf söyledi bal kabağı, koy tabağa ye sabaha…Yüzü sanki kösele derisi, ne desek nafile…Zira gafile kelam nafile kelam…Özgür, anormal zihniyetini normalleşme diye yutturmaya kalkışman komedi…Bizim korkumuz olmaz, korkan senin gibi olsun! Bizi kiminle konuştun veya konuşuyorsun bilemem, ama güvenme işbirlikçi ve kripto dostlarına saman doldururlar kirli postuna…İspat bekliyoruz Özgür, ispat…Bize yönelik iddialarını ispat etmezsen namertsin…"

"MHP'lilerin o iki isimden yaka silktiğini biliyorum" 

Özgür Özel, MHP Genel Başkan yardımcıları Semih Yalçın ile İzzet Ulvi Yönter'in mesajlarına ilişkin soruya şöyle cevap verdi: "Sayın Ulvi İzzet Yönter ile Semih Yalçın arasında bir fark yok. İkisi aynı yapılar, aynı sorumlulukta, aynı korkuda, aynı telaştalar. Normalleşmeden en çok onlar korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye'de, kimse başkentin göbeğinde bir ülkü ocakları eski başkanının cenazesini sahipsiz bırakmaz. Biz, Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılması için tavır koyuyoruz. Eşine ve çocuklarına da bütün Türkiye'nin vicdanlı insanlarıyla birlikte sahip çıkıyoruz. Sinan Ateş gibi birisi için bir taziye tweeti atmayanların, bu saldırgan tweetlerinin milletin gönlünde hiç yeri yoktur. Onlarla aynı seviyeye inersek çıkarken vurgun yeriz. O yüzden onları o seviyede bırakalım ama bir tek şey biliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi çok saygın insanlardan, üyelerden oluşan bir parti ve onların da o iki isimden yaka silktiğini bizzat Milliyetçi Hareket Partililerden biliyorum. Samimi ülkücülerle, Milliyetçi Hareket Partililerle konuşan herkes o iki ismin partiyi temsil etmediğini, partinin sırtında yük olduğunu söylüyorlar."

CHP Sözcüsü Yücel: Kirli, karanlık ve gereksizsiniz…

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise MHP'li Yalçın ve Yönter'in paylaşımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin sırtında yük, yüz karası iki isim… Herkesin yaka silktiği… Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve partimize dil uzatarak siyaset sahnesinde tutunmaya çalışmaktan başka becerileri yok! Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile görüşmelerini, gözden düşen sevgili edasıyla takip edip, duygusal ve hamasi açıklamalar yapan, Sinan Ateş davasının ucunun kendilerine dokunacağından korkan, korktukça saçmayalan insanlarsınız! Kirli, karanlık ve gereksizsiniz…" ifadelerini kullandı. 

"Sen bir azmettirici olabilirsin ama..."

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Yalçın'a hitaben, “Bulanık kafayla rahat rahat konuşup, ayık kafayla pişman olan sen, hadsiz adam, sen kim oluyorsun ki CHP'nin Genel Başkanı’nı tehdit ediyorsun. Sen bir azmettirici olabilirsin ama biz de 101 yıldır senin gibi ucuz pespaye tehditlerde bulunanlarla mücadele ediyoruz. Sen CHP Genel Başkanı'nı ağzına alırken bin kez düşüneceksin” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Saygısız bir siyasi saldırganlık 

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Cumhur İttifakı'na ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. Çelik, paylaşımında, Özel'in, Cumhur İttifakı'nın birliğinde ve bütünlüğünde bir sorun olduğunu düşünmesinin beyhude bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Özel'in ittifak bileşenlerine "suç ortağı" demesinin ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlık olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti: "Cumhur İttifakı güçlü bir birliktelikle yoluna devam etmektedir ve her türlü saldırganlığa siyaset ve hukuk zemininde cevap verecek güçtedir. Sayın Özel'in, Cumhurbaşkanımızın iadeiziyareti sonrasında bu şekilde yakışıksız bir açıklama yapmasını, yürüttüğü siyasete dönük olarak CHP içinde meydana gelen rahatsızlıkları giderme çabası olarak görüyoruz."

"Cumhur İttifakı bir inanç ve ideal birlikteliğidir"

Fatih Şahin ise şu değerlendirmede bulundu: "Cumhur İttifakı, cennet vatanımızın muhafızı, geleceğimizin teminatı, demokrasimizin sigortasıdır. Cumhur İttifakı bir inanç ve ideal birlikteliğidir. Manası gündelik siyasi gelişmelerin çok ötesinde ve derinliklidir. Milli bir şuuru ifade eden, temel ilkeler zemininde her geçen gün daha da güçlenen Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla ve kararlılıkla ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine taşıyacağına olan inancımız tamdır."