20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 30.05.2023 18:50 | Son Güncelleme: 30.05.2023 19:17

AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten 'yeni kabine' ile ilgili açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "3 gün içinde yemin olacak. Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını da beklememiz gerekiyor. Yemin töreni ve kabine ondan sonra belirlenecek. Liste şekilleniyor" şeklinde konuştu
AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten 'yeni kabine' ile ilgili açıklama

AK Parti MYK seçim sonrası ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanırken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. "Yeni kabine ne zaman açıklanacak" sorusuna "Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını da beklememiz gerekiyor. Yemin töreni ve kabine ondan sonra belirlenecek" şeklinde yanıt veren Çelik, listenin şekillendiğine vurgu yaptı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Karşımızdakiler sandığa saygı konusunda sabıkalı. 2 CHP'li belediye başkanının çıkıp oylar sayılırken "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu'dur" diyerek olmayan sistemlerinin olmayan verilerini millet iradesine dayatmalarını gördük.
  • Demokrasi yarışını milletimizin her bir ferdi olgunlukla yönetti. Dünyanın yorumları neticesinde Cumhurbaşkanımız açık ara galibiyetle seçimi sonuçlandırdı.
  • 28 Ekim günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk devletimizin kurucusu olarak yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz demişti. 100 yıl sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yüzyılı'nı ilan etti.
  • Bu demokrasi sınavından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir kez daha onay almıştır. Kaybeden çok büyük iddialarla konuşan siyasi partiler olmuştur. Kaybeden hiçbir vatandaşımız yoktur. Türkiye'nin önü açıktır.
  • Cumhurbaşkanımızı arayan liderlerin söyledikleri şey Türkiye ile daha yakın çalışma yürütmek istiyoruz diyedir. Dün çok geniş bir coğrafyadan Cumhurbaşkanımızı aramaya devam ettiler bugün de devam edecek.
  • Türkiye'deki seçimler dünya tarafından yakinen izlenmiştir. Bir seçim sonucunda bu kadar baklava dağıtılan bir seçim daha olmamıştır. 
  • İlk defa siyasi parti genel başkanı Kılıçdaroğlu mezhepçi yaklaşımları seçim sürecinin parçası haline getirmeye çalışmıştır. Biz hep söyledik adlarımız mezheplerimiz farklı olabilir ama biz siyasal alanda konuşuyoruz. Karşımızdaki aday tarafından bu yapılmıştır bunun sakıncalı olduğunu sorumsuzca bir davranış olduğunu ifade etmek isterim. 
  • YSK ve diğer kamu görevlileri tüm seçim sürecine katkı veren görevliler görevlerini hakkıyla yaptılar teşekkür ediyoruz. Seçim mekanizmalarının ne kadar güvenilir olduğu bir kez daha görüldü. Seçim işleri başkanlığında mekanizmamız saat gibi işlemiştir.
  • Sandık güvenliği meselesi, hep beraber gördük ki hepimiz çağrı yaptık gidip sahip çıkılsın diye. Bu sorumluluğu alan siyasi partilerden vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. 
  • CHP adayına verilen oyların değişime verildiği analizi yapılıyordu. Boş bir analiz olduğu ortaya çıktı. Değişimin partisi AK Parti'dir. Gençlere en iyi temsili verenin AK Parti olduğu ortaya çıkmıştır.
  • Seçim sürecinin en büyük yalanı ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından söylendi. AK Parti'nin 3 kere terörist başını bırakmaya teşebbüs ettiğini söyledi.
  • Muhalefet yalan siyaseti üretmeye kalkıştı. Fethullahçı terör örgütünün siyasi linç kampanyaları seçmen iradesini manipüle edecek ahlaksız yaklaşımları yine sandığa gömülmüştür.
  • Her önüne gelene koltuk vermeye çalışan siyasi ahlak da sandığa gömülmüştür. Gelinen noktada ilkesiz siyaset CHP'li vatandaşlarımızın değerlendirmesi gerektiği bir tablo ortaya koymuştur. 
  • Masadaki çelişkiler görülmüş en net cevap güçlü şekilde verilmiştir. Bir kez daha demokrasimiz güçlenerek çıkmıştır.
  • Dışardan yapılan müdahalelerin zerre kadar etkisi olmadığı net şekilde görülmüştür. Sayın cumhurbaşkanımız bir kez daha dünyanın dikkatini çeken bir başarıya daha imza atmıştır.
  • Biz hiçbir vatandaşımızın üzülmesini istemeyiz. Herkes müsterih olsun. Kendi hayat tarzının kaybettiğini düşünenler. Kimse yaşam tarzı üzerinde baskı kuramaz. Bu ülke hepimizin ülkesi. Her bir vatandaşımızın desteğine ihtiyacımız var. Hangi partiye oy verirse versin tüm vatandaşlarımız kazanmıştır.
  • YSK milletvekilliği kesin sonuçlarını açıkladı. 3 gün içinde yemin olacak. Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını da beklememiz gerekiyor. Yemin töreni ve kabine ondan sonra belirlenecek. Birçok devlet başkanı gelmek istiyor. Liste şekilleniyor.
  • Mehmet Şimşek kabinede yer alacak mı sorusu üzerine: "Mehmet bey yakın bir arkadaşımız. O açıklamayı yaptığımız gün reddetti deniyordu biz o arada odamda kahve içiyorduk. Sonra açıklama yapalım dedik. Mehmet Bey partimizin içinde bir arkadaşımız. Bu sürece katkı vermek istiyor. Kabine konusu cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşürken süreçlere katkı vermek için görüşüyorlar"