01 Temmuz 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.06.2024 08:58 | Son Güncelleme: 29.06.2024 16:06

AK Parti'de bayrak değişimi bekleniyor: Fahrettin Koca ile gündemde

31 Mart seçimlerinin ardından değişim gündemiyle gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 7 il başkanını değiştirme kararı alan AK Parti'de gözler atılacak yeni adamlarda. Kulislerde kabinede geniş çaplı revizyonun an meselesi olduğu konuşuluyor
AK Parti'de bayrak değişimi bekleniyor: Fahrettin Koca ile gündemde

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaptığı ilk grup toplantısı ve ardından topladığı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) parti kademelerinde bayrak değişimine gideceği mesajı verdi. Farklı toplantı ve zirvelerde mesajlarını yineleyen Erdoğan ilk adamı hafta içinde değişim gündemiyle gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında attı; Zonguldak, Kastamonu, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Erzincan ile Afyonkarahisar'ın il başkanları değişti. Cuma gününden itibaren ise Ankara kulislerinden kabinede değişikliğin an meselesi olduğu konuşulmaya başlandı.

Gündem Bakan Koca

Özellikle farklı kaynaklardan Fahrettin Koca’nın istifa ettiği hatta makam odasındaki eşyasını topladığı önü sürüldü ancak Sağlık Bakanlığı yetkilileri iddiaları yalanladı. Bakanlıklar arasında siyasetçi ve teknokrat ayrımı olduğu, siyasetin merkezinden gelen bakanların parti teşkilatların isteğine olumlu cevap verdiği, teknokrat bakanlar ise bu konuda problem yaşadığı iddia edildi. Bazı kaynaklar ise Koca'nın istifa etmediğini görevden alındığını, onunla birlikte Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da kabinede değişecek isimler arasında yer aldığını öne sürdü. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti kaynaklarının iddialar karşısında sessiz kalması dikkati çekti.