17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.01.2024 13:53 | Son Güncelleme: 07.01.2024 23:45

AK Parti'nin 26 belediye başkanı adayı açıklandı: İstanbul adayı Murat Kurum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde, AK Parti'nin yerel seçimler için olan 26 belediye başkanı adayını açıkladı. İstanbul Büyükşehir adayının Çevre ve Şehircilik eski bakanı Murat Kurum olduğu resmi olarak duyuruldu
AK Parti'nin 26 belediye başkanı adayı açıklandı: İstanbul adayı Murat Kurum

İstanbul'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Salona, "Yeniden İstanbul Yeniden AK Parti" ve "Fatih'in İstanbul'u Fethettiği Aşktayız" yazılı pankartlar asıldı. Kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 belediye başkanı adayını duyurdu. 

AK Parti'nin 26 ildeki belediye başkanı adayları

Artvin: Mehmet Kocatepe
Aydın: Mustafa Savaş
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Bitlis: Nesrullah Tanğlay
Bursa: Alinur Aktaş
Çanakkale: Julide İskerderoğlu
Çankırı: Hüseyin Filiz
Denizli: Osman Zolan
Düzce: Faruk Özlü
Edirne: Belgin İba
Elazığ: Şahin Şerifoğulları
Erzurum: Mehmet Sekmen
Eskişehir: Nebi Hatipoğlu
Giresun: Alptekin Şenlikoğlu
Isparta: Şükrü Başdeğirmen
Kastamonu: Tahsin Babaş
Kocaeli: Tahir Büyükakın
Muğla: Aydın Ayaydın
Ordu: Mehmet Hilmi Güler
Rize: Rahmi Metin
Samsun: Halit Doğan
Sinop: Yakup Üçüncüoğlu
Tokat: Eyüp Eroğlu
Yalova: Mustafa Tutuk
İstanbul: Murat Kurum

Erdoğan'ın burada yaptığı açıklamalarından satırbaşları:

  • Aziz milletim, sevgili İstanbullular, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. İsrail'in saldırıları sonucunda şehit düşen Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Filistin yalnız değil. Zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için gereken çabayı göstereceğiz. 
  • Bugün burada yerel seçimlerde partimizi temsil edecek adaylarımızı açıklamak içni buradayız. Milletimizin karşısına çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. AK Parti ülkemizde istişare kültürünün en geniş şekilde uygulandığı tek siyasi teşekküldür.
  • Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler, değerlendirmeler sonucunda belirledik. Bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir. Ama ülkemiz, şehirlerimiz ve partimiz için en hayırlısını istediğimizden, bu doğrultuda samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin.

"Yerel yönetimlerde referans haline geldik"

  • 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini ve uygulamasını hayata geçirmiş bir kadroyuz. Biz milletimize rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Tüm zorluklara rağmen, hamdolsun belediyecilikte adeta bir destan yazdık. 94 ruhu denilen, belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de yepyeni bir çığır açtık. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. 
  • Ey İstanbul, çöp, çukur, çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten, çamurdan İstanbul'umuzu nasıl temizlediysek, tüm Türkiye'de 30 büyükşehir ve 51 il yönetimi için de temizlik için yola çıktık. 
  • Her anı eser ve hizmet siyasetiyle dolu dolu geçen 21 yıldır iktidarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. Amacımız 31 Mart seçimleri için de milletimizin huzuruna, gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. 
  • Muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilme faturalarını yeri geldiğinde biz ödemek zorunda kalıyoruz. Muhalefetin ideolojik dayatmaları ve korku siyaseti nedeniyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin diyoruz. 
  • 15 Ocak günü hem diğer adaylarımızı açıklayacağımız hem de seçim beyannamemizi duyuracağımız bir etkinlik yapacağız. Seçim startını vereceğimiz bu etkinlikle gece gündüz sahada olacağız. Cumhur İttifakı olarak olarak seçim zaferlerimize en büyük halkayı ilave edeceğimize inanıyoruz. 
  • Türkiye 30 büyükşehir ve 519 ilçesi, 51 iliyle belediyecilikte yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır. Yine yaklaşık 50 bin 500 mahalle ve köy muhtarımız da bu seçimde belirlenecek. Dünyada yerel demokrasinin bu kadar yaygın bir şekilde millet iradesiyle işlediği pek az ülke vardır. 
  • Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır. Millete küsme olmaz, millete hakaret etme söz konusu olamaz. Biz vatandaşlarımıza sadece tercihlerini eser ve hizmet siyasetinden yana kullanmaları tavsiyesinde bulunmakla mükellefiz. Seçimlerin ve seçilecek adayların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. 

"Riyad'dan size ekmek çıkmaz"

  • Bu milletin ne cumhuriyetle ne de Gazi Mustafa Kemal'le bir sorunu vardır. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak, hassasiyet emaresi asla değildir. Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı renkte boyamak size kazandırmaz. Samimiyseniz, dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin.
  • Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha şimdiden bitmeye yüz tuttu. 31 Mart seçimleriyle İnşallah Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Özgür efendi nerede bir çapulcu varsa, nerede bir terörist varsa ya selam çakıyor ya gidip sırtını sıvazlıyor. Biz kendisinin zincirlerinden kurtulup özgürleşmesini tercih ederiz. Aksi takdirde milletimiz onu da niceleri gibi siyaset tarihinin tozlu raflarına koyacaktır.
  • Bize sataşarak, bize hakaret ederek prim kazanmaya çalışıyor. Ancak boynunda diyet borcuyla siyaset yapılmaz. Siyaset her kişinin değil er kişinin karıdır. CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturmak, vesayet gölgesini kabul ettiğinizde kolaydır. Asıl olan gerçek anlamda bir siyasi aktör olmaktır. Özgür efendi siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine önce ağa babalarından kurtulsun.

"Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz"

  • Tabii bunları siyasetin bir latifesi olarak söylüyoruz. Genel Başkanından belediye başkanına kadar bu partide olup bitenler CHP seçmenlerini ilgilendirir.
  • İstanbul'uyla, Ankara'sıyla, İzmir'iyle, Antalya'sıyla, Muğla'sıyla, Adana'sıyla, Hatay'ıyla, Eskişehir'iyle, Tekirdağ'ıyla, Van'ıyla büyükşehirlerimizin tamamını gerçek belediyeciliğe dahil etmek istiyoruz. Diğer 51 ilimizde de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak yeniden veya ilk defa gösterdiğimiz adaylarımızla hizmet çıtasını yukarı doğru çıkarmayı hedefliyoruz. 
  • Geride bıraktığımız 5 yılda şunu gördük: Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul'a hizmet için önce bu şehre aşık olacaksınız. Kendinizi İstanbullulara adayacaksınız. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığını tüm İstanbullular gibi biz de çok net görebiliyoruz. İstanbul muradına kavuşacak.
  • Şimdi adaylarımızı alfabetik sıraya göre açıklayacağım. Artvin: Mehmet Kocatepe; Aydın: Mustafa Savaş, Balıkesir: Yücel Yılmaz, Bingöl: Erdal Arıkan, Bitlis: Nesrullah Tanğlay, Bursa: Alinur Aktaş, Çanakkale: Julide İskerderoğlu, Çankırı: Hüseyin Filiz, Denizli: Osman Zolan, Düzce: Faruk Özlü, Edirne: Belgin İba, Elazığ: Şahin Şerifoğulları, Erzurum: Mehmet Sekmen, Eskişehir: Nebi Hatipoğlu, Giresun: Alptekin Şenlikoğlu, Isparta: Şükrü Başdeğirmen, Kastamonu: Tahsin Babaş, Kocaeli: Tahir Büyükakın, Muğla: Aydın Ayaydın, Ordu: Mehmet Hilmi Güler, Rize: Rahmi Metin, Samsun: Halit Doğan, Sinop: Yakup Üçüncüoğlu, Tokat: Eyüp Eroğlu, Yalova: Mustafa Tutuk. 
  • Nereye geldik? Şimdi İstanbul. Hazır mıyız? Yeniden İstanbul. Yeniden AK Parti. Hazırız, kararlıyız. Bugünkü törenimizi burada noktalıyoruz. İnşallah ayın 15'inde de Ankara'dan aynı töreni yapacağız. Evet, yeniden İstanbul, yeniden AK Parti. Hazırız, kararlıyız. Hayırlı olsun.