22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2024 20:37 | Son Güncelleme: 27.07.2024 23:48

AK Parti'nin önerisiyle öne çekildi: Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme Genel Kurul'a geliyor

Genel Kurul'un gündem ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlemesine yönelik AK Parti grubunun sunduğu önerge kabul edildi. Buna göre, sokak hayvanlarına ilişkin teklif halihazırda Genel Kurul'a sevk edilen tekliflerin önüne çekildi. Teklifin görüşmelerine 28 Temmuz'da başlanacak
AK Parti'nin önerisiyle öne çekildi: Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme Genel Kurul'a geliyor

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen AK Parti'nin Meclis'in çalışma takvimine ilişkin grup önerisine göre, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Meclis tatile girecek. Önergeye göre; sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeleri öngören, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' halihazırda Genel Kurul'a sevk edilen tekliflerin önüne çekilerek 28, 29, 30 ve 31 Temmuz tarihleri arasında görüşülecek. Kanun teklifinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Meclis 1 Ağustos'ta tatile girecek.

Kamuoyunda '9'uncu Yargı Paketi' olarak bilinen, 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', 'Öğretmenlik Mesleği Koruma Kanun Teklifi,' ve 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' ise yeni yasama dönemine bırakılıyor.

CHP: 'Kimse fark etmeden kaçıralım' diyorsunuz

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin görüşmelerinin yarın başlamasını eleştirerek, "Genel Kurulda pazar günü görüştürerek bu kanunu 'Türkiye duymasın, Türkiye fark etmesin, kimse fark etmeden kaçıralım' diyorsunuz. Ama bilin ki sadece Türkiye'deki 84 milyon değil dünyadaki birçok hayvan hakları savunucusu da 84 milyonla beraber Türkiye'ye bakıyor, Meclis'e bakıyor, bu kanuna bakıyor, bu kanunda kimin ne dediğine bakıyor" ifadelerini kullandı.

 Kaynak: AA-DHA