07 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2024 00:01 | Son Güncelleme: 24.07.2024 00:32

Akar'dan 16 Temmuz açıklaması: Mehmet Dişli'ye 'sen de gelme' dedim, koruma kollama diye bir şey yok

Hulusi Akar, 16 Temmuz'da kendisini Çankaya'ya götüren helikopterde Dişli'nin bulunmasıyla ilgili "'Gelme' dedim. 'Darbecilerle irtibatım var, ateş etmeyin diyeceğim' dedi" diyaloğunu aktardı. Çankaya'da Dişli'nin de onlardan olduğunu söylediğini belirten Akar, "Koruma kollama diye bir şey yok" dedi
Akar'dan 16 Temmuz açıklaması: Mehmet Dişli'ye 'sen de gelme' dedim, koruma kollama diye bir şey yok

15 Temmuz'da Genelkurmay Karargahı'nda darbeciler tarafından derdest edilerek Akıncı Üssü'ne götürülen dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 16 Temmuz sabahı yaşananları anlattı. Birlik Vakfı'nın etkinliğinde yaptığı konuşmada, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'a "Bunlar vazgeçtiler, durdurdular, bundan sonra herhangi bir şey olmayacak, teslim olacaklar, ben Genelkurmay'a gidiyorum" dediğini aktaran Akar, şöyle devam etti: "'Genelkurmay'a gitme, ora hala bizim kontrolümüzde değil, sen Çankaya'ya git' dedi. 'Tamam' dedim ve kimsenin yüzüne bakmadan çıktım. Bu Akın Öztürk, 'Ben de geleyim' dedi. 'Sen gelme Akın Öztürk' dedim. Bizim arabanın önüne Mehmet Dişli bindi, bizi helikopter pistine götürdü."

Darbe girişiminde yer alan isimlerden Mehmet Dişli'ye "Mehmet sen de gelme" dediğini anlatan Akar, "'Komutanım, bu darbeciler ateş ediyorlar, benim irtibatım var, burada Genelkurmay Başkanı var, ateş etmeyin diyeceğim' dedi. Bindik, Çankaya'da indik, yürüdük, Yıldırım Türkeş'in odasına girdik. Allah'tan o, televizyonda dedi ki, 'Paşa içeri girerken dedi ki, onlardan biri de buydu. Daha girerken söyledi' dedi. Yani koruma kollama diye bir şey yok" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: AA