27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2023 18:01 | Son Güncelleme: 17.11.2023 18:08

Akşener: Hakaret ve iftiralara cevap verelim derken nasıl bir parti olduğumuzu anlatamadık

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin başaramadıklarının önde olduğu, başardıklarının ise unutulduğu bir dönemi yaşadıklarını söyledi. Akşener, "Hakaret ve iftiralara cevap verelim derken hikayemizi anlatmaktan geri durduğumuz için maalesef bizim nasıl bir parti olduğumuzu anlatamadık" diye konuştu
Akşener: Hakaret ve iftiralara cevap verelim derken nasıl bir parti olduğumuzu anlatamadık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hakaretlere ve iftiralara cevap verelim derken hikayemizi anlatmaktan geri durduğumuz için maalesef bizim nasıl bir siyasi parti olduğumuzu anlatamadık." dedi. Akşener, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda partisinin il başkanlığınca düzenlenen aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, parti olarak 6 yılı doldurduklarını, Türkiye'de bazı şeyleri başardıklarını, başaramadıkları şeylerin de olduğunu söyledi.

Başaramadıklarının çok önde olduğu, başardıklarının unutulduğu bir dönemi yaşadıklarını belirten Akşener, "Hakaretlere ve iftiralara cevap verelim derken hikayemizi anlatmaktan geri durduğumuz için maalesef bizim nasıl bir siyasi parti olduğumuzu anlatamadık. Bizim aklınıza gelecek her yerde teşkilatlarımız var. Kaderini Türkiye'nin kaderine bağlayan insanların hikayesini bundan sonra anlatacağız. Birinci önceliğimiz bunu anlatmak olacak. Seçmenimize ulaşıp bunları anlattığımız zaman Yavuz da Ahmet de seçilecek." diye konuştu.

"Netanyahu'yu savaş suçlusu ilan ettirin"

Akşener, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin, herhangi bir Türk'ün veya Türk milletine mensup kişinin, o mezalimin, soykırımın yanında durmasının mümkün olmadığını vurguladı. Türkiye'nin uluslararası sisteme ağırlık koyması gerektiğini ve garantör ülke olma konusunda en şanslı ülke olduğunu dile getiren Akşener, "Uluslararası sistemde Netanyahu'yu savaş suçlusu ilan ettirin ve o adamı İsrail'in başından İsraillilere defettirin. Bu mümkün. Filistin'dekilere de insani yardım yapın, insanları oradan dünyanın her yerine dağıtmayın. Yoksa orası elden gider." ifadelerini kullandı. Akşener, konuşmasının ardından Kırıkkale Belediye Başkan adayının Yavuz Kuzucu, Yahşihan Belediye Başkanı adayının da Ahmet Ergin olduğunu açıkladı.

Kaynak: AA