08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.06.2024 22:53 | Son Güncelleme: 08.06.2024 07:18

Akşener'in özel kalem müdürü: Davet Erdoğan'dan geldi, herhangi bir teklif yapılmadı

İYİ Parti eski Genel Başkanı Akşener'in özel kalem müdürü Bekar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapılan görüşmeye ilişkin konuştu. Görüşme davetinin Erdoğan'dan geldiğini belirten Bekar, Akşener'e herhangi bir teklif yapılmadığını anlattı
Akşener'in özel kalem müdürü: Davet Erdoğan'dan geldi, herhangi bir teklif yapılmadı

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan görüşmenin detaylarını anlattı. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Bekar, "Ne Sayın Cumhurbaşkanı'ndan herhangi bir teklif geldi ne de bizim bir talebimiz oldu. Genel gündem değerlendirmesine bulundular" dedi.

Olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olmama kararını açıklamasının ardından Erdoğan'ın Akşener'i telefonla aradığını aktaran Bekar, iki ismin burada tekrar görüşme kararı aldığını ifade etti. Görüşmeden birkaç gün önce Erdoğan'ın davette bulunduğunu anlatan Bekar, Akşener'in siyasete dair herhangi bir planlamasının olmadığını söyledi.  

"Akşener tartışmalara üzüldü, hatta hayret etti"

Akşener'in Erdoğan'ın ardından MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere başka siyasetçilerle de görüşeceği iddiasını yalanlayan Bekar, "Tartışmalara üzüldü, hatta hayret etti. Sayın Akşener bu ülkenin cumhurbaşkanıyla görüştü, davetine icabet etti, etmese miydi" dedi. 

"Bilgi verme gibi bir zorunluluğu yok"

Bekar, İYİ Parti'den gelen görüşmenin içeriğinin açıklanması çağrısı için ise, "Akşener İYİ Parti'den ve siyasetten ayrılmış bir isim. İYİ Parti genel başkanına ya da partiye bilgi verme gibi bir zorunluluğu yok" karşılığını verdi.  İYİ Parti yönetiminin, Akşener'in siyasete dönmesinden çekindiğini savunan Bekar ayrıca, İYİ Parti içinde Akşener'i ihraç etmek için çalışmaların başladığına dair iddiaların kendilerine ulaştığını, özellikle Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin bu yönde birtakım hazırlıklara başladığını öne sürdü.