19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.05.2023 18:59 | Son Güncelleme: 17.05.2023 19:16

Ankara Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı

Başkentte etkili olan fırtına ile birlikte yarın kuvvetli yağış bekleniyor. Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları yarın oluşabilecek olumsuz hava koşulları nedeniyle uyardı
Ankara Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı

Başkentte bugün gün boyu kuvvetli fırtına etkili oldu. Fırtına ile birlikte Ankara'da öğleden sonra etkili olan sağanak yağış sırasında bir binanın çatısından kopan parça savruldu. Parçanın çarptığı Etimesgut Merkez Camisi'nin minaresi yıkıldı.

Bu sırada yoldan geçen bir kadın da savrulan parçalardan birinin çarpmasıyla yaralandı. Yaralanan kadının hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Çevredeki araçlarda da hasar oluşurken caminin etrafında belediye ekiplerince güvenlik tedbirleri alındı.

Esnaf Adem Karakaş, "Komşu binanın terası patlamış. İkiye ayrılıp uçmuş. İkiye ayrılınca yarısı caminin minaresine yarısı da buraya yola düşünce yoldan geçen yaşlı bir bayana çarptı. Ambulans çağırdık gönderdik. Durumu ağırdı" dedi.

Fırtına nedeniyle İstanbul Yolu'ndaki bir mağazanın çatı sacı da uçtu. Çatıdan kopan malzemeler yan taraftaki binanın çatısında maddi hasara yol açtı.

Ankara Valiliği'nden önemli uyarı

Valilik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu uyarıyı yaptı:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre 18.05.2023 Perşembe günü ilimizin kuzey ve batı kesimlerinde (Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik) yerel olarak kuvvetli (21 50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: AA