20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 30.05.2023 12:39 | Son Güncelleme: 30.05.2023 13:57

Ankara'da afet alarmı: ABB izinleri iptal etti

Başkent'te beklenen sağanak nedeniyle alarm durumuna geçildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi görevli personelin izinleri kaldırdı. Mansur Yavaş teyakkuz halinde olduklarını duyurdu. Meteoroloji Ege Bölgesi ve Marmara'nın güneyinde için de sağanak uyarısında bulundu
Ankara'da afet alarmı: ABB izinleri iptal etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün kentte beklenen yerel kuvvetli yağışların aynı anda "afet düzeyinde olacağı açıklandı.  Belediyenin ilgili ekiplerinde görevli tüm personelin izinlerinin kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ekiplerin çalışmalarının Ankara Büyükşehir Belediyesinin YouTube kanalından canlı yayında takip edilebileceği kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 1252 araç ve 3 bin 392 personelle teyakkuz halinde olduklarını bildirdi.

Samsun ve Amasra için de uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğlen saatlerinden itibaren Samsun'un iç kesimleri ile Amasya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yarın Ege ve Marmara'ya dikkat

Meteoroloji yarın öğle saatlerinden itibaren Ege, Marmara'nın güneyi ve Göller Bölgesi'nde  gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Yağışların Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa, Uşak, Burdur ve Isparta çevreleri ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'nın güney kesimlerinde, İzmir ve Aydın'ın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

 

Kaynak: AA