20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 13.06.2022 11:22 | Son Güncelleme: 13.06.2022 11:49

Ankara'da sel felaketi: 2 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da geçen hafta ortasında başlayan kuvvetli yağışlar etkisini sürdürüyor. Sel felaketi yaşanan Akyurt'ta iki kişi hayatını kaybederken kent genelinde bugün eğitime ara verildi. Akyurt'ta gece başlanılan temizlik çalışmaları sürüyor
Ankara'da sel felaketi: 2 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da geçen haftadan beri devam eden sağanak yağışlar nedeniyle kentte selle mücadele sürüyor. Yaşanan felakette 2 kişi hayatını kaybetti. Ankara Valiliği, bugün de devam eden yağışlar nedeniyle eğitime 1 gün ara verilmesine karar verdi. 

Sel ve su baskını yaşanan Akyurt'ta bir kişi elektrik çarpması sonucu hayatını kaybederken, bir kişi de selden kaçarken düşerek yaşamını yitirdi. Vali Şahin, dün akşam yaptığı açıklamada Akyurt'ta alt katını su basan binalarda ekiplerin tahliye çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. İlçedeki genel durumun normal olduğunu belirten Şahin, "Bir vatandaşımız elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti" bilgisini verdi. Yaşamını yitiren kişinin 21 yaşındaki Muhammet Şahin olduğu, iş yerinde elektrik akımına kapıldığı öğrenildi. 

İlçede akşam saatlerinde bastıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı. Teberik Köyü'nde yaşayan 67 yaşındaki Mustafa Demirel, selden kaçarken düşerek yaşamını yitirdi. Demirel'in cenazesi Akyurt Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Temizlik çalışmaları sürüyor

Akyurt'taki sel felaketinin ardından başlatılan ve gece boyu süren temizlik ve tahliye çalışmaları günün aydınlanmasıyla hız kazandı. Belediye binası civarında sel suları sebebiyle oluşan çamur birikintileri iş makineleri ve küreklerle temizleniyor. Zeminin altında kalan noktalarda biriken su, vidanjörlerle çekiliyor.

Akyurt'ta etkili olan yağış nedeniyle Esenboğa Havalimanı girişi yakınlarındaki Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi ile yanındaki özel firmaya ait depolar da su altında kaldı. Tek katlı binaların yarı yüksekliğine kadar ulaşan sel suları çekilmeye başladı.

Öte yandan Akyurt ilçe merkezinden daha alt seviyedeki havalimanı tarafında bulunan mahallelerin selden daha fazla etkilendikleri ve bu bölgelerdeki tarla ve bahçelerin sular altında kaldığı görüldü.

Valilik'ten yağış uyarısı

Ankara Valiliği dün gece yayınladığı uyarıda bugün de devam edecek yağışlara karşın vatandaşları uyardı. Açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; 13 Haziran Pazartesi günü ilimizde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji'den 38 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde süren yağışlar nedeniyle 4 il için turuncu kodlu 38 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneydoğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Sinop, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Tekirdağ'ın batı çevreleri ile Çanakkale'nin kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ankara için 5 günlük hava tahmini

Ankara'da bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Şehirde yağışların çarşamba günü azalmaya başlayacağı tahmin edilirken, meteoroloji verilerine göre cuma günü kuvvetli yağışlar devam edecek.