23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.12.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

Aralık’ta İstanbul rehberi

İstanbul’un belki de en güzel göründüğü aylardan biri aralık. Ve bu dönemi heyecan verici etkinliklerle değerlendirmek mümkün
Aralık’ta İstanbul rehberi

İstanbul Resitalleri sezon açıyor

İstanbul Resitalleri’nin 14’üncü sezon açılışı Kuzey İrlandalı usta piyanist Barry Douglas ile 10 Aralık’ta Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de gerçekleşecek. Douglas 30’dan fazla albüm çıkarmış, ayrıca İngiliz Kraliyet Nişanı OBE ile onurlandırılmış bir isim. Üstelik konser Boğaz’da, nefis bir konumda. Biletler 230 ile 500 TL arasında değişiyor. SSM, Sakıp Sabancı Caddesi, Emirgan / 212 229 4914 / sakipsabancimuzesi.org 

Hitchcock başyapıtlarına devam

40. İstanbul Film Festivali, Alfred Hitchcock’un başyapıt olarak kabul edilen 15 filmini izleyenlerle buluşturmaya 21 Aralık’a kadar devam edecek. Beyoğlu Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gösterimde olacak olan filmlerin biletlerine (Tam 35, öğrenci 25 TL)  passo.com.tr üzerinden ve İKSV gişesinden ulaşılıyor. Beyoğlu’nu tercih ettiyseniz, çıkışta Galata Kulesi manzarası karşısında tarihin günümüze taşındığı Barnathan Roof ideal. Kadıköy’e gidenler için de Rita Moda yeni yıl süslemeleriyle enerjinizi yükseltecek. Rita kokoreç ve bademli patates enfes!

Pazar brunch’ı eşliğinde caz

Cezayir’in içinde açılan ve nefis bir bahçeye sahip olan Hodan, açıldığı günden beri çok popüler. Yerel tarımı koruyan ve mevsimsel ürünleri tercih eden Şef Çiğdem Seferoğlu ve ekibi özenli. Pazar brunch’ı, geniş çaplı menüsüyle ve caz dinletisiyle tüm gün sürüyor. Taze kahvaltılıklar ve pideler yanında özel hazırlanan tatlı sunumları da leziz eşlikçiler olarak hazır. Fıstıklı Antep peynirli pidenin tadı damağımızda kaldı.

Monet’ye müzikal saygı duruşu

Ünlü piyanist Mikhail Rudy, yönetmen ve görsel sanatçı olan Jacques Perconte’nin Monet’nin bahçelerinden esinlenen deneysel filmiyle eş zamanlı olarak Debussy, Ravel, Chopin, Rachmaninov ve Satie’nin eserleri eşliğinde bir dinleti sunuyor. 14 Aralık 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan etkinliğe önceden gelerek sanal gerçeklik deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Bilet fiyatları 26-56 TL arasında değişiyor.  

Barda komik terapi

Uzun süren karantina döneminde belki de en çok gülmeyi özledik. Ferhat Aydın “psiko-gösteri” olarak tanımladığı Bar Psikoloğu isimli gösterisinde güldürürken düşündürmenin peşinde. İlk yarıda temel psikoloji bilgilerini mizahla harmanlarken, ikinci bölümde ise mikrofonu seyirciye bırakıyor. 17 Aralık Cuma 20.00 / BKM Mutfak Çarşı / Bilet 99 TL.

Sergi üstü ‘Postane’

Toplum ve hayat üzerine ürettiği işleriyle bilinen Ardan Özmenoğlu’nun neon ve cam eserlerinden oluşan seçki You Like My Work Ha? ismiyle 7 Ocak 2022’ye kadar Anna Laudel’de. Karmaşık konuları mizah duygusuyla ele alan çalışmaların hikayesi de sergiyle aynı ismi taşıyan imzalı poster kitabında. Sayfalarını poster olarak kullanabileceğiniz kitap, yaratıcı bir yılbaşı hediyesi olmaya aday. Vaktiniz olursa adeta bir yaşam alanı olan Postane’ye göz atabilirsiniz. İçinde ferah bir kütüphanesi bulunan mekân, yerel üreticileri destekleyen ve bitkisel beslenmenin ön planda olmasıyla dikkat çekiyor.

Aşınma: Yepyeni bir tarz, yeni bir deneyim

Bir nefeste izlenen ve uzun süre etkisi altında bırakan tek kişilik oyunlardan biri olmaya aday Aşınma geçen günlerde prömiyerini yaptı. Günümüz sisteminin insan doğası üzerinde yarattığı tahribatı yansıtan oyun, başladığı andan itibaren tek kişilik ancak çok sesli, kolektif bir oluşuma dönüşüyor. Yiğit Özşener de adeta bize bir ayna tutarak her seferinde tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Seyircileri interaktif bir deneyime davet eden oyunda Zeynep Gedizlioğlu’nun bestelerinden alıntılarla ortaya çıkan müzikal komutlar tüm duyuları harekete geçiriyor. Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği Aşınma tüm sezon boyunca Zorlu PSM %100 Studio, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu ve Alan Kadıköy’ün de aralarında bulunduğu noktalarda sahnelenmeye devam edecek.