27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2022 14:00 | Son Güncelleme: 22.02.2022 15:18

Arçelik iklim krizinin etkilerini önlemek için İYİ-GE platformunu kurdu

Arçelik iklim krizinin etkilerini önlemek için İYİ-GE platformunu kurdu

Şirketler iklim krizinin etkilerini önlemeye yönelik adımlarını güçlendirmek için farklı platformlar kuruyor. Uzun zamandır “İyiliği Aşkla Tasarlar” sloganını kullanan Arçelik de yeni bir yolculuğa çıkarak İYİ-GE Platformu’nu tanıttı.

Açılımı “İyilik geliştirme” olan İYİ-GE, bilim insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aktivist ve sanatçılardan oluşan ve daha iyi bir dünya yaratmayı sağlayacak fikirler ve projeler için çalışmak üzere bir araya gelen bir kurul. Arçelik karar süreçlerine İYİ-GE’yi dahil ederek sürdürülebilirlik faaliyetlerinde bilim insanlarına, gençlere, aktivistlere, sanatçılara, STK’lara ve onların temsilinde topluma yer vererek, çok sesli ve şeffaf bir yapı oluşturmayı amaçlıyor.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer platformla ilgili olarak, “İYİ-GE öncülüğünde başlattığımız İklim Dostu Hareket ile gezegenimizin geleceğini tehdit eden sorunlara tüketicilerimizle birlikte yanıt aramayı hedefliyoruz. Amacımız, bireylerin ve ailelerin evlerinde yaşayacağı bir dönüşüme ilham vermek” açıklamasında bulundu.

İYİ-GE’nin öncelikli iki hedefi var. Bunlardan ilki, Arçelik’in bayileri, çalışanları ve müşterileriyle birlikte tüm paydaşlarını ve toplumu dahil edeceği, doğanın ve gezegenin korunmasına, sürdürülebilir tüketime yönelik bir proje geliştirmek. İkincisi ise, “Ne yapılabilir?” sorusuna yanıt ararken sorumlu üretim ayağında İYİ-GE’nin katkısını ortaya koymak. 

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer

İlk mağaza İzmir’de

İzmir’de açılan “iklim dostu” mağazada, tasarım aşamasından son kullanıcıya teslime kadar uluslararası LEED yeşil bina sertifikalandırma sisteminin kurallarına göre tasarlandı. Mağaza, Türkiye’nin ilk platin seviyesinde LEED sertifikalı mağazasıyla olma özelliği taşıyor. Bu mağazanın cephe tasarımında kullanılan metal paneller, hurda çamaşır ve kurutma makinalarının yan panellerinden üretildi. Perdeler ve çalışanların üniformaları gibi tekstil ürünleri sürdürülebilir materyalden yapıldı. Mağazanın bulunduğu AVM’nin otopark alanında da tüm ziyaretçiler için elektrikli araç şarj istasyonları, elektrikli scooter ve bisiklet şarj, park istasyonları kuruldu.