18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.06.2023 21:33 | Son Güncelleme: 19.06.2023 21:38

Asgari ücreti görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bir araya geliyor

Asgari ücrete ara zam için geri sayım sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bir araya geliyor
Asgari ücreti görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay bir araya geliyor

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için süreç devam ederken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı bugün yapıldı. 13 Haziran'daki ilk görüşmenin ardından tarafların yeniden bir araya geldiği toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen Türk-İş, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sundu. Komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüştü.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la asgari ücret zammını görüşmek için AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Görüşmenin ardından Türk-İş Genel Başkanı Atalay'ın açıklama yapması bekleniyor.