13 Temmuz 2025, Pazar
13.06.2025 04:30

Baba Olmak Kolay mı? adlı kitabı çıkan Eren G. Güzel: “Duygusal yükün çoğu annelere yıkılmış durumda”

Eren G. Güzel’in, tam da Babalar Günü öncesinde okurla buluşan Baba Olmak Kolay mı? adlı kitabı, babalığın sadece biyolojik değil; emek, eşitlik ve duygusal bağlılıkla şekillenen bir yolculuk olduğunu hatırlatıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Sosyal medyadaki Mühendis Bir Baba (@muhendisbirbaba) hesabıyla tanıdığımız Eren G. Güzel’in Profil Kitap’tan çıkan Baba Olmak Kolay mı? adlı kitabı, babalığın sadece biyolojik değil; emek, eşitlik ve duygusal bağlılıkla şekillenen bir yolculuk olduğunu hatırlatıyor. İlk çocuğunun doğumundan itibaren yaşadıklarını ay ay kaydeden Güzel, ikinci kez baba olduğunda ev içi sorumluluğu yeniden nasıl tanımladığını, “yardımcı baba” anlayışından nasıl uzaklaştığını ve baba olmanın her gün yeniden alınan bir karar olduğunu tüm açıklığıyla anlatıyor. Bu kitap, yalnızca baba olanlara değil, ebeveynlik üzerine düşünen, çocuklarıyla daha sahici bir ilişki kurmak isteyen ve eşitliği önemseyen herkese sesleniyor. Eren G. Güzel’le “Baba olmak kolay mı?” sorusu başta olmak üzere babalığa dair her şeyi konuştuk. 

* Bu haber/yazı ve resimlerin eser sahipliğinden doğan tüm hakları Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’ne ait olup işbu yazı/haber ve resimlerin, kaynak gösterilmeksizin kısmen/tamamen izin alınmaksızın yeniden yayımlanması yasaktır. Haftalık Yayıncılık Anonim Şirketi’nin, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 24. maddesinden doğan her türlü hakkı saklıdır.

Ebru Dedeoğlu
Ebru Dedeoğlu