01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Asla “Hayat bitse de gitsek” demedim

Ferhan Şensoy’dan hayata, ölüme, tiyatroya ve ustalarına dair samimi sözler... Bu hafta kaybettiğimiz büyük sanatçı, 2020’de Ortaoyuncular’ın Soru-Cevap isimli podcast serisinde kendisi hakkında merak edilenleri anlatmıştı. Onlarca soru ve cevap arasından bazılarını seçtik. Devamını QR kodu ile Spotify’da dinleyebilirsiniz
Asla “Hayat bitse de gitsek” demedim
Pek çok şey yaşadınız, gördünüz. Hayat hakkında birkaç cümlelik özete ulaşabildiniz mi?  Bir oyuncu olarak sahneye çıkmak sizin için yaşamsal bir ihtiyaç mı yoksa yazarak yaşayabilir, mutlu olabilir misiniz?  

Münir abi için ne söylesem az kalır. Naif bir insandı

Ustam dediğiniz Münir Özkul ile ilgili ne söylemek istersiniz?Fişne Bahçesuİstanbul’u SatıyorumTuncel Kurtiz’le anlaşmazlık halinde dövüşeceğinizi söyleyen anlaşmanın hikayesini duymak isteriz.Şeyh Bedreddin Bize Haldun Taner’den bahseder misiniz?   

Haldun Taner’le tanışmamız Galatasaray yıllarıma dayanırdı 

Şahları da Vururlar De Gaulle’ün mektep ziyaretinde i*** olayı gerçek mi? Ortaoyuncular’da yazan, yöneten, oynayan; dekoru, ışığı, şarkıları yapan hep Ferhan Şensoy’dur. Neden işin uzmanı kişilerle çalışmadınız? 

Birçok disiplinden geçip kendi disiplinimi buldum 

Üç kitap önerisi alabilir miyim?Atilla İlhan Ölmek Yasak şiirinde “Hiç doğmamayı isterdim. Ama bir kere doğmuşum ölmek yasak” diyor. Acaba Ferhan Şensoy hiç doğmamak istemiş midir?  Öteki dünyayı kendi gözünüzle tasvir ediyorsunuz? Öteki dünya var mı, ölünce biz ne olacağız?