06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.04.2023 12:43 | Son Güncelleme: 27.04.2023 15:14

Bakan Derya Yanık: Seçim aracındaki AFAD kolilerinden ben de çok rahatsız oldum

Seçim aracındaki AFAD kolilerinden haberi olmadığını ve bahsi geçen aracı kullanmadığını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Görüntülerden ben de çok rahatsız oldum ama bir art niyet yok" ifadelerini kullandı
Bakan Derya Yanık: Seçim aracındaki AFAD kolilerinden ben de çok rahatsız oldum

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV canlı yayınında Özgür Akbaş'ın sorularını yanıtladı. Seçim aracında AFAD kolilerinin olduğu görüntülerle gündem olan Yanık, kolilerden haberi olmadığını ve bahsi geçen aracı kullanmadığını dile getirdi. "Sanki ben talimatlandırmışım ve böyle bir kampanya yürütüyormuşuz gibi bir algı oluşturuyorlar. Görüntülerden ben de çok rahatsız oldum, çok üzüldüm ama bir art niyet, kasıt yok. Bu anlamda da hakikaten kamuoyundan arkadaşlarımız adına özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Yanık açıklamalarına, "Bunun olmaması gerekirdi. Vatandaşlara ayni yardımları benim bakanlığım yapıyor. Bütün deprem bölgesine ve 85 milyona benim bakanlığım yapıyor, ben yapıyorum. Seçim otobüsüne 5 koli yığmaya hiç ihtiyacım yok. O telefon geldiğinde arayacak arkadaşlarımız AFAD yetkililerini gidip bakar mısınız diyecek. Senin işin değil o" şeklinde devam etti.

"Programlarına yarın başlayacak"

Yanık 2 gündür rahatsız olan Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumuyla ilgili soruya "Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı gayet iyi. Milletin duası arkasında. Temposunun yoğunluğu hepimiz biliyoruz" dedi. Yanık "Midesini üşütmüş, Cumhurbaşkanımız hiç kıramıyor. İkramları kabul ediyor, çeşitli yerlerde mola veriyor. Günlük akışını değiştiriyor. Endişe edilecek bir şey yok. Programlarına da yarın başlayacak yoğun bir biçimde" ifadelerini kullandı.