05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.04.2024 20:31 | Son Güncelleme: 05.04.2024 22:36

Bilge Yılmaz: Böyle devam edilmesi halinde İYİ Parti bir sonraki dönem Meclis’e bile giremeyecek

Yerel seçimlerin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de Bilge Yılmaz, Genel Başkan Meral Akşener'i hedef aldı. Yılmaz, "Bu şekilde devam edilmesi halinde, İYİ Parti bir sonraki dönem Meclis’e bile giremeyecektir" ifadelerini kullandı
Bilge Yılmaz: Böyle devam edilmesi halinde İYİ Parti bir sonraki dönem Meclis’e bile giremeyecek

31 Mart gecesi İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa eden ve Genel Başkan Meral Akşener'i istifaya çağıran Bilge Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. İYİ Parti'nin yerel seçimlerde büyük bir hezimet yaşadığını ve genel seçimden bu yana 10 ayda  3 milyon 100 bin oy kaybettiğini belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Bu erimenin sonucu olarak partimizin ülke siyasetini etkileme kapasitesini tamamen yitirdik. Hem Altılı Masa ittifakı ile girdiğimiz cumhurbaşkanlığı seçimini hem de hür ve müstakil girdiğimiz yerel seçimleri kaybettik. Bu başarısızlığın en büyük ve neredeyse tek sebebi ülkesini düşünen ve siyaset üreten insanlara kapıların tamamen kapatıldığı partimizin kurumsal zayıflığıdır. Şunu kabul edelim ki, başarılı olmak öncelikli olarak partinin kurumsal kapasitesi, siyasi söylemleri, kadrosu ve bunları organize eden, yöneten liderlik tarzı ile ilgilidir."

Geçmişte İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 20'lere kadar çıktığını vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti: "Ancak üst üste yapılan hatalar ile kaybedilen güven partimizi yüzde 5'in altına düşürdü. Dürüst olmak gerekirse, İYİ Parti’nin mevcut lideri ve yönetim anlayışıyla geleceğe dair milletimize ve özellikle gençlerimize verdiği hiçbir umut yoktur. Bu şekilde devam edilmesi halinde, İYİ Parti bir sonraki dönem Meclis’e bile giremeyecektir. Bu durum Türk milletinin geleceği için İYİ Parti çatısı altında mücadele eden hiç kimse tarafından kabul edilemez."