18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.06.2024 20:55 | Son Güncelleme: 23.06.2024 21:14

Bilirkişi raporu: 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangın elektrik direği kaynaklı

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 20 Haziran'da çıkan anız yangınıyla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, elektrik direğine sigorta yerine sarılan iletken telin koparak yerdeki otları tutuşturmasıyla yangının başladığı belirtildi. Savcılık raporu yetersiz buldu
Bilirkişi raporu: 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangın elektrik direği kaynaklı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan, yerleşim yerlerine de sıçrayan ve 15 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda; elektrik direğindeki iletken telin koparak, yerdeki otları tutuşturduğu belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığı raporu yetersiz buldu, daha detaylı ve delillendirilmiş bir rapor hazırlanmasını istedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran gecesi çıkıp, rüzgarın da etkisiyle Mardin'in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ile Yetkinler mahallelerine doğru ilerleyen ve yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında 15 kişi hayatını kaybetti. 

Sigorta yerine iletken tel kullanılmış

Yangının çıkış nedeniyle ilgili yürütülen soruşturmada, bilirkişi heyeti de yangın bölgesinde inceleme yaparak rapor hazırladı. Hazırlanan raporda; Köksalan Mahallesi’nden başlayan yangının, sigortalı ayırıcı elektrik direğinde, sigorta yerine iletken tel sarılmış olduğu, iletken telin koparak, yerdeki otları tutuşturduğu, şiddetli rüzgarın etkisi ile de geniş bir alana yayıldığı belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, raporu yetersiz bularak, detaylı ve delillendirilmiş şekilde hazırlanmasını istedi. Soruşturma, hazırlanan rapora göre şekillenecek. 

Kaynak: DHA