05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2023 20:24 | Son Güncelleme: 25.07.2023 20:34

Bodrum Belediye Başkanı Aras’tan çağrı: Vatanını seven vicdanı olan yarın Akbelen'de olsun

Akbelen'de yaşananlara kayıtsız kalmayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras çağrıda bulunarak "Bu doğa katliamına ve insanlık dramına dur demek için yarın sabah 08.30'da Belediye Meydanında toplanarak, Akbelen'e gitmek üzere yola çıkıyoruz. Vatanını seven, vicdanı olan, yarın Akbelen'de olsun" dedi
Bodrum Belediye Başkanı Aras’tan çağrı: Vatanını seven vicdanı olan yarın Akbelen'de olsun

Muğla'nın İkizköy Mahallesi'ne bağlı Akbelen mevkinde maden için istimlak edilen alandaki ormanı dört yıldır savunan köylüler ve direnişçiler Pazartesi sabahı yeni bir kesim girişimiyle karşılaştı. Bölgedeki olaylar gece geç saatlere kadar sürdü. Köylüler arasında fenalaşarak hastaneye kaldırılanlar ve gözaltına alınanlar oldu. 

Akbelen'de yaşananlarla ilgili dün kesilen bir ağacın fotoğrafını paylaşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras "Lafı hiç eğip bükmeden; Akbelen ormanlarına uzanarak, asırlık çam ağaçlarını rant uğruna kesen elleriniz kırılsın diyoruz. Yuvasız bıraktığınız canlıların ve ağlattığınız masum insanların ahları, hayatınız boyunca yakanızı bırakmasın" sözlerini kaydetti.

Olayları yakından takip eden Aras bugün yaptığı paylaşımda ise Türkiye'ye çağrı yaptı ve "Bir Türk şirketinin, daha çok kazanç uğruna kendi ülkesinin ormanlarını yok etmek için her yola başvurduğunu ve bu cinayete karşı koymak isteyen masum insanların da yaşlı genç, kadın erkek demeden maruz kaldıkları biber gazlı, coplu, tekmeli tokatlı saldırıyı, BBC aracılığı ile tüm dünya görüyor.. Bu doğa katliamına ve insanlık dramına dur demek için yarın sabah 08.30'da Belediye Meydanında toplanarak, Bodrum Kent Konseyimizle birlikte Akbelen'e gitmek üzere yola çıkıyoruz. Vatanını seven, vicdanı olan, yarın Akbelen'de olsun" dedi.