05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2023 10:51 | Son Güncelleme: 26.07.2023 14:54

Bodrum Belediye Başkanı paylaştı: Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için Bodrum çıkışında kimlik kontrolü yapılıyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda pazartesi günü ağaç kesimine başlanan Akbelen Ormanı'na ulaşımın engellenmesi için Bodrum çıkışın kimlik kontrolü yapıldığını söyledi
Bodrum Belediye Başkanı paylaştı: Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için Bodrum çıkışında kimlik kontrolü yapılıyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda pazartesi sabahı başlayan ağaç kesimine karşı İkizköylüler mücadele etmeyi sürdürüyor. Bölgedeki vatandaşlara destek için Bodrum'dan Akbelen Ormanı'na gitmek isteyen Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçenin çıkışında kimlik kontrolü yapıldığını paylaştı.

"Biz savaşa gitmiyoruz, destek olmaya gidiyoruz"

Aras Twitter hesabından yayınladığı videoda, "Şu an burada uçağa yetişecek olan var, hastanelere gidecek olan var. Biz burada savaşa gitmiyoruz herhalde, destek olmaya gidiyoruz. Asayiş problemimi yaşatıyoruz? Biz Suriyeliler rahatça dolaşırken bir Suriyeli kadar kıymetimiz yok mu bu memlekette acaba?" ifadelerini kullandı. 

"Kimi korumak için bu zulüm?"

Aras gönderisinde de uygulamayı kınadığını belirterek, "Akbelen'e ulaşmamızı engellemek için, Bodrum çıkışında hiçbir zaman olmayan bir kimlik kontrolü uygulamasının emrini verenleri kınıyorum. Bu konvoyun içinde kimliksiz mülteciler, teröristler yok. Bu konvoyda Bodrum'un seçilmiş Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları, Bodrum'un en önemli sivil toplum kuruluşlarından Bodrum Kent Konseyi'nin Başkanı, hukukçular ve vatandaşlarımız var. Nedir bu zulüm? Kimi korumak için bu zulüm? Yazıklar olsun" dedi. 

Aras daha sonra yaptığı paylaşımda Akbelen Ormanları'na ulaştıklarını aktardı. Aras, "Her türlü caydırma önlemine rağmen #Akbelen'deyiz ve bu talan düzenine karşı verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.