05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2022 14:43 | Son Güncelleme: 28.07.2022 16:52

Bodrumlu Aysu bu gece Manş'ı geçen en genç Türk yüzücü olmak için kulaç atacak

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu bugün 02.00'de açık su yüzücülerinin Everest'i sayılan Manş Denizi'ni geçen en genç Türk olmak için kulaç atacak. Bugün ve gece boyu Aysu'ya atacağımız her mesaj ona bir kulaç daha attırmış olacak. Haydi Aysu! Yürü atıl devir karanlığı!
Bodrumlu Aysu bu gece Manş'ı geçen en genç Türk yüzücü olmak için kulaç atacak

Manş Denizi'nde bu gece sabaha kadar uyku yok! 21 yaşındaki Bodrumlu Aysu Türkoğlu 00.00'da (TSİ 02.00) İngiltere'nin Dover kentinden Manş'ın soğuk sularına atlayıp Fransa kıyılarına doğru yaklaşık 40 km yüzecek. Açık su yüzücülerinin Everest'i olarak kabul edilen Manş geçişini tamamlarsa Aysu bunu başaran en genç Türk yüzücü olacak.

Hedefine ulaşmak için uzun zamandır yüzme antrenörü Bengisu Avcı Erdoğan ile antrenmanlarını sürdüren Aysu, heyecanını Instagram hesabından paylaştı. Destek olan herkese teşekkürlerini ileten Aysu gönderisinde, "Bir aksilik olmaz ise bu gece 12:00'de Manş geçişim için suya gireceğim, başlamadan önce de teknenin GPSini link olarak paylaşacağız, şu ana kadar destek olan herkese çok teşekkür ederim. Takipte kalın, desteklerinizi bekliyor olacağım" ifadelerine yer verdi.

Manş geçişinde dünya rekoru Avustralyalı maraton yüzücüsü
Trent Grimsey’e ait: 6 saat 55 dakika. Murat Güler, 1954’teki üçüncü
denemesinde kanalı geçen ilk Türk olmayı başarıyor. 9 saat 2 dakikayla
hala Türkiye rekorunu elinde tutan Erdal Acet için ise Fuat Saka’nın
“Erdal Acet” adında bir şarkısı var.

Aysu Türkoğlu'na eşlik edecek olan Pathfinder adlı tekneyi, internette (İzlemek için tıklayın) an be an takip etmek mümkün. Teknede Aysu'nun babasıyla antrenörü de olacak ve gönderilen her destek mesajını kendisine iletecekler.

 "Ben de yaparım"

Birkaç hafta önce Gazete Oksijen'den Devrim Devecioğlu'na konuşan Aysu, başarmayı kafasına koyduğunu şu sözlerle anlatmıştı: Bu aslında kafada biten bir iş. Evet daha önce Manş’ı görmedim, orada hiç idman yapmadım, ama eksilerin değil artıların üzerindeyim ben. Soğuksa ben zaten soğuğu seviyorum. Akıntıysa, başaranlar da aynı akıntıda yüzdü. Demek ki ben de yaparım. 

Uyurken bile Fazıl Say'dan besleniyor

Röportajda ona ilham olan isimlerden de bahseden Aysu, Fazıl Say dinlediğini ve sanatçının müziğinden beslendiğini anlatmıştı: Sabahla akşam antrenmanı arasında öğlen uyurum, ful arkada Fazıl Say açıktır. Uyurken bile besleniyorum ondan çünkü… Hatta gece bile Fazıl Say’ın playlist’ini açıp yatıyorum, o kendi kendine bitiyor. Mesela geçen yıl vize alamayıp gidemediğimiz için çok çökmüştüm. Bir hafta boyunca yataktan kalkmadan sadece Fazıl Say’ın Nocturne yorumunu dinledim. 

"Birilerinin bana inandığını bilmek motive eder"

Denizin ortasında gelecek destek mesajlarının onun için çok önemli olduğunu da söyleyen Aysu, "Hiç tanımadığım, bilmediğim bir insan da bana destek mesajı atsa o da benim için çok etkili olur. Denizin ortasında kimseyi görmesem de birilerinin bana inandığını bilmek beni hep daha çok yüzmeye motive eder mutlaka" dedi. Aysu bu gece Manş'ta kulaç atarken @bengisuavci ve @aysu.turkoglu hesaplarına gelen mesajları antrenörü Bengi ona iletiyor olacak. 

Bu gece Aysu'ya destek olmak için Instagram'dan aşağıdaki bağlantılara tıklayarak mesaj gönderebilirsiniz.

@aysu.turkoglu@bengisuavci