19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.03.2022 11:45 | Son Güncelleme: 23.03.2022 12:04

Boğaziçi Üniversitesi'nde 353 akademisyenden ortak açıklama

Boğaziçi Üniversitesi'nden 353 akademisyen, üç ayrı fakülteye dekan atamalarının “İlgili fakülte mensuplarına danışılmadan” yapıldığını belirterek, kurumu tanımayan dekanların yerine görevlerinden alınan dekanların tekrar görevlerine iadesini istedi
Boğaziçi Üniversitesi'nde 353 akademisyenden ortak açıklama

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, 3 fakülteye üniversite dışından dekan atanmasına tepkilerini dile getirdi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin kararıyla Prof. Dr. İrfan Erdoğan’ın Eğitim Fakültesi'ne, Prof. Dr. İsmail Boz’un Fen-Edebiyat Fakültesi’ne Prof. Dr. Murat Önder’in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne atanmıştı.

19 Ocak’taki bu atamanın ardından Boğaziçi yönetiminde görev almış 46 akademisyen 6 Mart’ta bir açıklama yaparak üniversiteye dışarıdan dekan atamamasının kabul edilemeyeceğini kaydetmişti.

Açıklamayı, akademisyenler hesaplarından paylaştı

Bu gelişmeler sonrası dün de Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin üye olduğu bir yazışma grubunda 353 akademisyenin imzası ile bir açıklama kaleme alındı. “İlgili fakülte mensuplarına danışılmadan, kurumu tanımayan ve kurumun tanımadığı üç öğretim üyesinin dekan olarak atanmalarını esefle karşılıyoruz. Üniversitemizin liyakat ve demokratik ilkeler çerçevesinde işleyen ve başarısının temeli olan kurumsal yapısının yıpratılmasına razı değiliz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada görevlerinden alınan dekanların görevlerine iade edilmeleri talep edildi.