14 Mayıs 2025, Çarşamba Gazete Oksijen
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 01.06.2024 20:25 | Son Güncelleme: 01.06.2024 20:31

Büyükçekmece'de denizin rengi değişti

İstanbul Büyükçekmece'de sıcaklığın artışıyla denizdeki alg (yosun) yoğunluğu ve renk değişimi dikkati çekti. Prof. Dr. Meriç Albay, Büyükçekmece'de deniz renginin değişmesinin, lokal bir artık girdisinden kaynaklı olabileceğini söyledi
Büyükçekmece'de denizin rengi değişti
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Büyükçekmece'de denizde oluşan alg (yosun) yoğunluğu dronla görüntülendi. Hava sıcaklığının artışıyla birlikte ilçede denizdeki alg yoğunluğu dikkati çekti. Bazı bölgelerde deniz renginin kızıla ve sarıya döndüğü görülürken renk değişimi dronla da görüntülendi.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, AA muhabirine, Büyükçekmece'de deniz renginin değişmesinin, lokal bir artık girdisinden kaynaklı olabileceğini söyledi. Prof. Albay, su sıcaklığının artışıyla birlikte kirlilik kaynakları (azot, fosfor gibi besin tuzları) birleşince alg artışının yaşandığını kaydetti. Tekne sahibi Murat Kömürcü, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını, görüntünün endişe verici olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA