07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.07.2023 15:13 | Son Güncelleme: 18.07.2023 20:36

Çanakkale'deki orman yangınında 3. gün: Yangın kontrol altına alındı

Kontrol altına alınamayan Çanakkale Kızılkeçili köyü yakınlarındaki orman yangınlarında 3. güne girilirken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu
Çanakkale'deki orman yangınında 3. gün: Yangın kontrol altına alındı

Çanakkale, Kızılkeçili köyü yakınlarında önceki gün saat 16.31'de başlayan yangına, 7 uçak, 21 helikopter, 110 arazöz, 18 iş makinası ve 584 personelle müdahale ediliyor. Ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılan yangının çıktığı bölgede zaman zaman hızını arttıran rüzgar da etkisini sürdürüyor. 8 köyü etkileyen yangının çıkış nedeni hala araştırılıyor.

Kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı, mesajında, "Çanakkale’deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarımız için teyakkuzdayız. Aziz milletimizin desteği ise mücadelemize güç katıyor. Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım, yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım." ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Pazar günü rüzgarın etkisiyle yayılan alevler nedeniyle 211 nüfuslu Kemel köyü tedbir amaçlı olarak boşaltılmış, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de bölgeye gelerek Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve beraberindeki heyetle incelemelerde bulunmuştu.