18 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.09.2024 09:14 | Son Güncelleme: 15.09.2024 09:23

Çeşme Çevre Derneği'nden Ayaseranda tepkisi: Beton bir şehir yükseliyor

Çeşme Çevre Derneği'nden yapılan açıklamada Çeşme Ayaseranda'da turizm imarlı bölgede rezidanslar yapılarak ilçenin cennet köşesinin betonlaştırıldığı duyuruldu. Altyapı olmayan bölgenin tahrip edildiği aktarılan açıklamada, "Tapu yok, kat ittifakı yok, parası bol olanlar alıyor" denildi
Çeşme Çevre Derneği'nden Ayaseranda tepkisi: Beton bir şehir yükseliyor

Çeşme Çevre Derneği'nden yapılan açıklamada ilçenin cennet köşelerinden Ayaseranda'nın turizm imarı adı altında betonlaştırıldığı belirtilerek tepki gösterildi.  Yazılı açıklamada şöyle denildi:

Cennet doğa yok ediliyor. Beton bir şehir yükseliyor. Hiçbir altyapının olmadığı bölgede turizm otel imar izni altında rezildanslar çok katlı konutlar yükseliyor. Hazine arazileri işgal ediliyor rezidansçılara otopark yapılıyor. Yüzlerce yılda yetişmiş endemik bitkiler, ağaçlar, yeşil ne varsa kökünden sökülüyor, bölgede yaşayan küçük canlıların yuvası ellerinden alınıyor. Otel yapıyoruz diyenler nedense sadece konut pazarlıyor.. Tapu yok, kat ittifakı yok, parası bol olanlar alıyor, bölgede kanalizasyon, su altyapısı yok. Bir süre sonra denizi kirletmeye ve işgal etmeye başlayacaklar. Turizmi desteklemek için otel teşviği ile çok katlı inşaata müsaade edenler bunların otel değil konut olacağını baştan biliyor. Buna rağmen izin veriyorlar.