14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2023 11:35 | Son Güncelleme: 05.11.2023 12:33

CHP Genel Başkanı Özel: Kılıçdaroğlu'nun deneyimlerinden istifade etmeye devam edeceğiz

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, il başkanlarıyla bir araya geldi. Özel toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bundan sonra da Kılıçdaroğlu'nun birikiminden, onun deneyimlerinden istifade etmeye devam edeceğiz" dedi
CHP Genel Başkanı Özel: Kılıçdaroğlu'nun deneyimlerinden istifade etmeye devam edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Kurultayı'nda partinin 8. Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

  • Dün çok beklenmedik bir şey oldu, sadece 2 oyla seçim 2. turda kaldı. İlerleyen saatlerde toplantı yapmak yerine kahvaltıda bir araya geldik. 
  • Cumhuriyet'in 2. yüzyılının ilk genel başkanı olarak ve il başkanları olarak bir eksiklik, bir tartışma değil; bir zenginlik olduğunu hep birlikte teyit ediyoruz.
  • Bugün burada sabahın erken saatlerinde neredeyse eksiksiz olarak bulunan sayın il başkanlarıma teşekkür ediyorum. Dün taahhüt ettiğimiz ne varsa, tüzük değişikliği taahütlerimiz gibi bugün bir kez daha teyitleştik.
  • Çarşaf liste, bireysel adaylıklar var. Anahtar listenin bir anlamı var ama bir dayatması yok. Örgütümüz, il başkanlarımız anahtar listemize hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Bu çok kıymetlidir. Bu anahtar listenin kamouyunda bir blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz. Adaylıkların önünü kesmeyen, dayatmayan ve tüm örgütü kapsayan bir anahtar listesiyle karşınızda olmayı ümit ediyoruz
  • Bundan sonra örgütünden güç alan bir yönetim anlayışıyla devam edeceğiz. İçeriden duyduğunuz alkışlar şahsıma değildi. Bugüne kadar il başkanlarımıza başkanlık eden, Türkiye'nin adalet yürüyüşçüsü, adalet yürüyüşümüzün öncüsü Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte alkışladık.
  • Kongreye şu ana kadar herhangi bir itiraz yok. Ama Parti Meclisi'nden sonra 48 saat itiraz süresi oluyor. Sonra genel başkanımızla görüşeceğiz, elbette devir teslim olacak. Bundan sonra da Kılıçdaroğlu'nun birikiminden, onun deneyimlerinden istifade etmeye devam edeceğiz.