17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.07.2023 15:55 | Son Güncelleme: 24.07.2023 16:06

CHP Grup Başkanvekili Başarır: PM'de tansiyon yüksek değildi, kimse ültimatom vermedi

CHP Grup Başkanvekili Başarır, dün yaklaşık 13 saat süren Parti Meclisi toplantısını değerlendirdi. PM'nin ikiye bölündüğü yönündeki yorumlara karşı çıkan Başarır, "Bu sefer tansiyon yüksek değildi. Birçok öneri geldi. Ama hiç kimse ültimatom vermedi" dedi
CHP Grup Başkanvekili Başarır: PM'de tansiyon yüksek değildi, kimse ültimatom vermedi

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Parti Meclisi toplantısıyla ilgili, "Bu sefer tansiyon yüksek değildi. Birçok öneri geldi. Tüzüğümüzden, programımızdan, partinin geleceğine dair. Ama hiç kimse ültimatom vermedi" dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başarır, akaryakıttaki zamlar nedeniyle beslenme ve barınma gibi iki temel soruna, ulaşımın da eklendiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Nakliye maliyetleri nedeniyle iğneden ipliğe kadar bu zamlar insanları daha da yoksullaştıracak. Bunu deprem yüzünden yaptıklarını söylediler. Torba yasayla toplanan para 1 trilyon 900 milyar lira. Bunun 527 milyar lirasını depremzedelere veriyoruz, peki geri kalan para? İşte beyefendinin seçimde kullandığı parayı bugün 85 milyon ödemek zorunda kalıyor. Eylül ayına kadar inanılmaz zamlar karşımıza çıkacak. 'Asrın dayanışması' dedi beyefendi, nedense hep biz dayanışıyoruz. Beyefendi uçaklarından, korumalarından, arabalarından, sarayın personellerinden vazgeçmiyor. Asrın dayanışmasına beyefendi değil, ezilen kesim katılıyor. Bu utanç meselesidir." Ali Mahir Başarır, ek motorlu taşıtlar vergisi ödenmesini öngören kanun maddesinin iptali için saat 16.30'da Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını belirterek, "Umarım Anayasa Mahkemesi vergi hukuku ilkesini göz önünde bulundurur ve milyonlarca insanın cebine haksız olarak uzatılan o eli çeker. Anayasa Mahkemesine bu konuda güveniyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu da eleştiren Başarır, söz konusu ülkelerle yapılan anlaşmaların, kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

"13 saat sürdü, çok verimli bir gündü"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başarır, CHP Parti Meclisi'nin ikiye bölündüğü yönündeki iddialarla ilgili şunları paylaştı: "Parti Meclisimizde kararların bir kısmı salt çoğunlukla, bir kısmı üçte ikiyle alınıyor. Bir kısmı evet, bir kısmı hayır diyecek. Eğer 30 kişi evet, 29 kişi hayır demişse bu bölünme değil, tam aksine demokrasinin, fikir özgürlüğünün tartışıldığı Parti Meclisini anlatıyor. Eğer 60 tane evet ya da hayır çıkarsa sorun vardır. Gayet güzel, tüm arkadaşlarımız fikirlerini, düşüncelerini söyledi. Genel Başkanımız da bunlara cevap verdi. 13 saat sürdü, çok verimli bir gündü. Bu sefer tansiyon yüksek değildi. Birçok öneri geldi. Tüzüğümüzden, programımızdan, partinin geleceğine dair... Ama hiç kimse ültimatom vermedi." CHP Grup Başkanvekili Başarır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a MYK toplantısına katılma yasağı getirildiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını, sorunun muhatabının Günaydın olduğunu aktardı.

Kaynak: AA