04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.12.2023 19:44 | Son Güncelleme: 07.12.2023 20:02

CHP Grup Başkanvekili Günaydın: İmamoğlu ile İnce'nin görüşmesi olağan, belediye başkanlığı konusu geçemez, geçmemiştir

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce arasında gerçekleştiği iddia edilen görüşme hakkında, "Bir görüşme olması olağandır ancak orada herhangi bir il, büyükşehir belediye başkanlığı konusu geçemez, geçmemiştir. Çünkü mesele Parti Meclisi'nin görev ve yetki alanında" dedi
CHP Grup Başkanvekili Günaydın: İmamoğlu ile İnce'nin görüşmesi olağan, belediye başkanlığı konusu geçemez, geçmemiştir

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin görüştüğü iddialarına ilişkin konuştu. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Günaydın,  "Ekrem İmamoğlu ve Muharrem İnce'nin herhangi bir görüşme yaptığı ya da görüşmede herhangi bir belediye başkanlığı sözü verdiğine ilişkin bilgim yok" dedi. 

Belediye başkan adaylarının Parti Meclisi tarafından belirlendiğini vurgulayan Günaydın, Bir görüşme olması olağandır ancak orada herhangi bir il, büyükşehir belediye başkanlığı konusu geçemez, geçmemiştir. Her ikisini de tanırım. Çünkü mesele CHP Parti Meclisi'nin görev ve yetki alanındadır." diye konuştu. 

"Toplu af söz konusu değil, PM karar verir"

İnce'nin CHP'ye dönmesinin söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Günaydın, CHP Tüzüğü uyarınca Parti Meclisi'nin genel af ilan etme durumunun olmadığını kaydetti. CHP Grup Başkanvekili Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Partiden ihraç edilmiş arkadaşlarımız eğer dilekçelerini ihraca konu olan il ve ilçeye verirlerse, onlar kendi görüşleriyle beraber bunu Merkez Yönetim Kuruluna yazarlar, Merkez Yönetim Kurulu bunu kendi görüşüyle Parti Meclisine indirir. Parti Meclisinde bu konu kapalı olarak oylanır. Yani 60 Parti Meclisi üyesinin kapalı zarfa verdiği oylar sonucunda bir bağışlanma talebinin kabul edilip edilmeyeceği ortaya çıkar. Bu bağlamda toplu bir af durumu söz konusu değildir. Parti Meclisi, önüne gelen konularda karar verir. CHP'den çeşitli nedenlerle bugüne kadar farklı düşündükleri için ayrılmış arkadaşlarımız olabilir. Kurultay süreci sonrasında toplumun kredi açtığı, herkesi kucaklayarak devam etmeye kararlı yeni yönetim var. Bu yeni yönetim de 'Baba ocağınıza dönün, hep beraber politika yapalım' diyor. Bu, adı geçen arkadaşlarımız da dahil herkese yönelik bir çağrıdır. Onların içerisinde kendi istifa etmiş olanlar vardır. Onlar yeniden üyelik başvurularında bulunabilirler. Onların içinde ihraç edilmiş ya da ceza almış arkadaşlarımız olabilir. Onlar da bağışlanma isteğinde bulunurlar. Bütün bunlar tüzükte yazılı prosedürler uyarınca yürür."

Ne olmuştu? 

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, İBB Başkanı İmamoğlu ile Memleket Partisi lideri İnce'nin bir araya geldiğini iddia etti. Saymaz'a göre görüşmede İnce'ye İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı teklif edildi. Sözcü yazarı, İnce'nin görüşmeyi doğruladığını, "Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti’nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan iş birliği önerisine açığım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için teklif edilmedi ama benim kulağıma geldi" dediğini aktardı.

Kaynak: AA