20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.01.2023 04:30 | Son Güncelleme: 27.01.2023 04:30

Çocuklarla ilham yolculuğu

Kırmızı Çocuklar Derneği ve Birleşmiş Eller, devlet koruması altındaki çocuklarla bir dizi atölye etkinliğiyle ilham yolculuğuna çıkıyor. Çocuk Evleri’nde gençlerle buluşuyor
Çocuklarla ilham yolculuğu

+1 çocuk dünyayı değiştirir.” Bu söz Simay Bülbül’ün projesinden alıntı. Birçoğumuz tarafından moda ve tasarım dünyasındaki varlığıyla tanınıyor Simay Bülbül. Tarzıyla fark yaratan biri. Ve aynı zamanda bir koruyucu anne. Koruyucu aile olduğu gün, aynı zamanda hamile olduğunu öğrendi. Kalbinin odacıklarında çocuklara verecek çok büyük bir sevgi ve şefkat olduğunu anladı. Ve onun da hayatı değişti. Kendi hayat öyküsüyle de ilham veren Simay Bülbül, devlet koruması altındaki gençler ve koruyucu aile konusunda farkındalığı artırmak, yuvalarda kalan çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak için kurucusu olduğu Kırmızı Çocuklar Derneği’yle projeler üretiyor. Desteğe ihtiyaç duyan her çocuğa yardım eli uzatmaya çalışan Kırmızı Çocuklar Derneği bu kez de Birleşmiş Eller ile bir araya gelerek İlham Yolculuğu Projesi’ni başlattı.

Bu proje için Kırmızı Çocuklar Derneği ve Birleşmiş Eller; Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çocuk Evleri’nde kalan gençleri hedefledi. Çocukların suça sürüklenmesi, suç mağduru olması, sokakta sosyal tehlikelerle karşı karşıya kalmaları nedeniyle haklarında bakım tedbiri veya koruma kararı olan çocuklar bu evlerde kalıyor. Bu evlerde psikososyal destek veriliyor. Aileleriyle, yakın çevre ve arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim ve ilişki kurabilmeleri için uzmanlarla görüşmeleri sağlanıyor.
Kırmızı Çocuklar Derneği ve Birleşmiş Eller bu evlerde kalan gençlere yönelik eğitmenler, yazarlar, sanatçılarla atölye çalışmaları düzenliyor.

Başarı öyküleri de anlatılacak

Örneğin kasım ayında moda tasarımcısı Zeynep Tosun ile birlikte Moda Tasarım Atölyesi düzenlendi. Aralık ayında profesyonel bir şef ile birlikte gençler yemek yaptı. Gastronomi Atölyesi’nde buluşma düzenlendi. Ocak ayında bir yazar eşliğinde Hikaye Yazma Atölyesi’nde hikayeler oluşturuldu, yazma teknikleri konuşuldu. Şubatta Ritim Atölyesi olacak. Diğer aylarda da genç kadınların başarı öyküleri dinlenecek, Aromaterapist ile Doğal Bakım Atölyesi düzenlenecek, Zumba Atölyesi’nde birlikte dans edilecek, tiyatrocularla Drama Atölyesi de yapılacak.