15 Eylül 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 15.09.2026 20:47 | Son Güncelleme: 15.09.2026 20:57

'Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor' iddiasına Zülfü Livaneli’den yanıt: Deli saçması; 80 yaşımı geçtim, huzur verin

Müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli, gazeteci Enver Aysever’in, “Zülfü Livaneli kendisini ortak payda bir cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyor” sözlerini yalanladı, “Bunlar deli saçması. 80 yaşımı geçtim. Huzur içinde kitaplarımı yazmak, bestelerimi yapmak, türkülerimi söylemek istiyorum” dedi
'Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor' iddiasına Zülfü Livaneli’den yanıt: Deli saçması; 80 yaşımı geçtim, huzur verin

Enver Aysever, gündemi değerlendirdiği canlı yayında Zülfü Livaneli’nin Yeni Parti’ye “Yiğidim Aslanım” parçasının çalınmaması yönündeki ricasını değerlendirdi.

Aysever, konuşmasının devamında Livaneli hakkında, “Kendisinin partiler üstü, giderek aday olma beklentisi var. Cumhurbaşkanı adayı olması konusunda yakın çevresine, ‘Ben cumhurbaşkanı olabilirim, benim toparlayıcı özelliğim var’ dediği biliniyor” ifadelerini kullandı.

"Huzur verin"

Sözcü TV yayınında Senem Toluay Ilgaz'ın Aysever’in sözlerini sorması üzerine Livaneli, iddiaları yalanlayarak şöyle konuştu:

“Ne kadar yalan var ortalıkta, ben inanamıyorum buna. Ama o kişi, ‘Kitaplarını kendisi yazmıyor’ da dedi. Zaman zaman böyle şeyler oluyor.

Bunlar deli saçması. Ben nereden, ne cumhurbaşkanlığı adaylığı isteyeceğim? 80 yaşımı geçtim. Huzur içinde kitaplarımı yazmak, bestelerimi yapmak, türkülerimi söylemek istiyorum. Başka bir isteğim yok hayattan.

Zaten üç aydır eşimin hastalığıyla öldük öldük, dirildik. Böyle dertlerle, sağlık sorunlarıyla uğraşırken o oradan o yalanı atıyor, bu buradan bu yalanı atıyor. Yapmayın kardeşim, huzur verin. Cumhurbaşkanı falan olmayacağım."