19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.05.2023 17:01 | Son Güncelleme: 07.05.2023 18:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'nın gazetelerine cevabı siz vereceksiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul mitinginde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Resmi rakamlara göre alanda 1 milyon 700 bin kişi var" dedi. Erdoğan, kamu işçilerinin zam oranının salı günü açıklanacağını söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'nın gazetelerine cevabı siz vereceksiniz

AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi rakamlar göre alanda 1 milyon 700 bin kişi olduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

  • Resmi rakamlara göre şu an alanda 1 milyon 700 bin kişi var. İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz.' derse, bu iş biter.
  • Hani o Avrupa'nın gazeteleri, dergileri var ya onlar şimdi burayı izliyorlar. Acaba Atatürk Havalimanı'nda ne oluyor? İşte burada, cevabı siz vereceksiniz.
  • Ülkemize kazandırdığımız her esere takoz koyuyorlar. Türkiye'nin her kazanımından rahatsızlık duyuyorlar.
  • Van'da PKK'lılarla anlaşmışlar. Onların işaretini yapıyorlar. Ya Ekrem sen Trabzon'lusun. İstanbul'a hizmetkar olman gerekirken senin orada ne işin var? İstanbul bunlardan çok çekti. Yeter. Ankara bunlardan çok çekti, yeter. İzmir bunlardan çok çekti. Yeter.
  • 15 Temmuz gecesi millet darbeye direnirken tankların arasından süzülüp gidenlerin mesajı açık değil mi? ABD'de benzin istasyonuna gidiyorum deyip malum restoranda kimlerle görüştün? Açıklasana bay bay Kemal.
  • 21 yılda ülkemizde milli geliri üç kat artırdık. Milletimizin tamamının hayat kalitesini yükselttik. Ama bunları yeterli görmüyoruz. Son dönemde ardı ardına patlayan küresel krizin ülkemize yansımalarını da biliyoruz. Deprem felaketlerinin de üstüne binmesiyle bazı noktalarda da sıkıntıların arttığının farkındayız. Ülkemizin ve milletimizin bugüne kadar tüm sıkıntılarını nasıl çözdüysek bunların da üstesinden biz geleceğiz. 
  • Biliyorsunuz Türkiye 6 Şubat'ta büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Biz üç ayda yıkıntıları kaldırdık. İlk konutları yapmaya başladık. İnşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 149 bini buldu. Bay Kemal sen İzmir milletvekiliydin galiba. Peki İzmir'deki o felaketlerde İzmir belediye başkanı ne yaptı? O konutları da biz yaptık biz.
  • Seçimden sonra İstanbul ve Ankara dışındaki 79 vilayetimizin her birini bir kez daha ziyaret ederek teşekkürlerimizi milletimize bizzat söyleyeceğiz. İstanbul her zaman olduğu gibi depremzede kardeşlerine kucak açarak vefasını gösterdi. Deprem felaketinin maliyeti 100 milyar doların üzerinde. 
  • Şimdi ne diyor bay bay Kemal? 300 milyar dolar Londra'dan alacağım. Bu tefeciler sana para vermez. Borcumuzu sıfırladık. Şimdi bizim IMF ile ilişkimiz yok. Dünyada herkes faizi yükseltirken. Biz ne yapıyoruz faizi düşürüyoruz? Neden düşürüyoruz? İstiyoruz ki yatırımcı gelsin yatırımını yapsın. Öncelikle kamu bankaları bunlara gerekli krediyi versin. Ne kadar yatırım artarsa istihdam da o kadar artacaktır.
  • Her alanda alt yapı eksikliklerimizi gidermeye devam ettik. Sadece enerji ve savunma gibi alanlardaki çalışmalarımızla elde edeceğimiz 100 milyar doların üzerindeki kaynağı ne yapacağız biliyor musunuz? Çalışanıyla, kadınıyla, emeklisiyle, genciyle herkesin refahını yükseltmek için kullanacağız.
  • 7 bin 500 TL'nin üzerindeki emekli maaşları ile ilgili bir düzenleme yapacağız. Seçimden sonra asgari ücreti gözden geçireceğiz. Bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmenin sonucunu salı günü açıklayacağım. Kamu işçilerinin zam oranı belli olacak. Memurlarımızın zamlarına temmuzda sadece enflasyon zammı yapmakla kalmayacağız refah payı da ekleyeceğiz.
  • Bunlar Türkiye'nin belini doğrultmasını istemiyor. Çünkü bunlar ülkemizin istikrarsızlığından, milletimizin sefaletinden, devletimizin zayıflığından besleniyor. Biz bugüne kadar meydanı kendi ikballerini Türkiye'nin zafiyetinde arayanlara bırakmadık. İnşallah bundan sonra da bırakmayacağız. Bunlar derken karşımızda sanmayın ki artık 7'li mi 9'lu mu 11'li mi olduğu iyice karışan masadan bahsediyorum. Masanın altındaki kimler var, üstünde kimler var. Bunlar birbirlerine karışmış. Ne diyorlar? Tayyip Erdoğan gitmeli. Türkiye'de yönetim değişmeli manşetleri atanlar kendini güya milli görüşçü olarak pazarlayanlarla, LGBT'cileri aynı saflarda buluşturanlardır. AK Parti asla LGBT'ci olmadı, olmaz. MHP asla LGBT'ci olmadı, olmaz. Bu LGBT'cileri sandığa gömmeye var mıyız? Bunlar talimatı nereden alıyor? Kandil'den. 
  • Eğitimde kariyer basamaklarını tırmanmak isteyen her gencimize yurtiçinde ve yurtdışında bu imkanı sağlayacağız. Üniversiteye giren her gencimize ÖTV'siz bir cep telefonu ve bir bilgisayar alma imkanı sağlayacağız. Spor yapan gençlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için attıkları her adımda yanlarında yer alacağız. Esnek çalışma sistemini yaygınlaştıracağız. Gençlerimize hem kendilerine zaman ayırabilecekleri hem de gelir elde edebilecekleri bir düzen kuracağız. Gelin gelecek kaygısı olmayan Türkiye yüzyılını beraber kuralım. Bireysel özgürlüklerin en geniş şekilde kullanılabileceği Türkiye yüzyılını beraber kuralım.
  • Bay bay Kemal, senin belediyen İstanbul'da ne yaptı? Biz resmi rakamları göndermesek yapacakları hiçbir şeyde yok. Eğitimde 41 bin adet yeni derslik kazandırdık. İstanbul'a 37 yeni üniversite kurduk. 
  • Yarısı bizden kampanyası ile kentsel dönüşüme girecek evlerin maliyetinin yarısını karşılayacağız. Büyük İstanbul Tüneli projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje Marmara Denizi'nin altından geçen 3. tüp olacak.