20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 25.05.2023 17:57 | Son Güncelleme: 25.05.2023 19:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na terör örgütü yanıtı: İspatlayamazsan namertsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Birlikte yayına çıkalım" teklifini reddetti. Erdoğan, "Kılıçdaroğlu TRT'deki açıklamasında bizim terör örgütü ile görüşmeler yaptığımızdan bahsediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunu ispatlamazsan namertsin" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na terör örgütü yanıtı: İspatlayamazsan namertsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TRT'de birlikte yayına çıkma teklifi reddetti. Erdoğan, "Bizi televizyona çağırıyorsun. Şöhret olmak istiyorsun. Sana şöhret minderi vermeye niyetimiz yok" dedi.

Erdoğan ayrıca aynı yayında, "Erdoğan benim karşıma çıkmaya cesaret edemez. Çünkü o da çok iyi biliyor ki PKK’yla masaya oturan, gizli saklı müzakereler yürüten kendisidir" diyen Kılıçdaroğlu için, "Sayın Kılıçdaroğlu bunu ispatlamazsan namertsin. Tekrar söylüyorum ispatlayamazsan namertsin" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

  • Tüm sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yatırımın istihdamın kıymetini en iyi sizler bilirsiniz. 21 yıldır ülkemize ve milletimize bunu verdik. Biz güveni sağladık. Bu süreçte önümüze çıkan engelleri birlikte aştık. 
  • Milletimiz parlamentoda 323 milletvekili ile tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana yaptı. Artık milletimiz bu şansı Cumhur İttifakı'na verdi. Cumhurbaşkanlığı'nda da şahsımıza 27 milyondan fazla vatandaşımız teveccüh gösterdi. Seçim az bir farkla ikinci tura kaldı.
  • Milletimiz muhalefete ve dünyaya çok net mesajlar gönderdi. Milletimiz cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine yeniden güven oyu vermiştir.
  • Sayın Kılıçdaroğlu TRT'deki açıklamasında bizim terör örgütü ile görüşmeler yaptığımızdan bahsediyor. Sayın Kılıçdaroğlu bunu ispatlamazsan namertsin. Tekrar söylüyorum ispatlayamazsan namertsin. Biz terör örgütleriyle görüşme değil onları inlerinde vurmakla görevli olduk. 
  • Sen ise Kandil'den talimat alarak, bunların parti binalarına bile değil, parlamentoda odalarına giderek görüşmeler yapıyorsun, yol haritasını çiziyorsun. Asla bizim terör örgütleri ile bir araya gelmemiz, kozmik odalarda toplantı yapmamız söz konusu değildir.
  • Erdoğan'ı ve arkadaşlarının terörle mücadelede nerede olduğunu benim milletim iyi bilir. Bu konuda Cudi'nin Besler Deresi'nin dili olsa da konuşsalar. Sen sınır ötesinde bile teröristlerle nasıl adım atılacağının HDP ile bu çalışmaları yaptın. Meclis'teki odalarında yaptın. Medya bunu ortaya koydu.
  • Kılıçdaroğlu utanmadan sıkılmadan bir de kalkıp beni yayına çağırıyorsun, senin derdin şöhret. Şöhret olmak istiyorsun. Sana şöhret minderi vermeye niyetimiz yok. Milletimizin duruşu gayet açıktır ve değişmemiştir. Seçim sonucunu beğenmeyip depremzedelere olmadık hakareti savuranların onlardan hangi yüzle oy isteyeceğini merak ediyoruz.
  • Artık ortada masa falan da kalmadı. Muhalefet cenahında ortalık toz duman. CHP Genel Başkanı, o bildik siyasetini kendi başına sürdürüyor. Kimsenin bu kişiyi taşıyacak mecali kalmadı. İnşallah pazar günü seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu'nun çektiği eziyete de son vereceğiz milletçe.
  • Kafası zehir gibi çalışan gençlerimizin yaptığı video üzerinden kaset kumpas geçmişinin üzerini örtmeye çalışıyor. CHP'den ayrılarak cumhurbaşkanı adayı olan birine yaptıkları ortada. Terör örgütünden sana destek mesajları yayınlanıyor. Erdoğan'a destek mesajları yayınlanmıyor. 
  • 300 milyar doları Londra’daki tefecilerden alıp getirecekmiş... Böyle de yalan mı olur. Londra’nın tefecileri olsa olsa esrar, eroin kaçakçılarıdır. Sana delikli 2,5 kuruş bile göndermezler.
  • Pazar günü bu tabloların hesabını bu teröristlerle el ele olanlardan soracaktır diye inanıyorum. 14 Mayıs'ta yarım kalan işi tamamlayacak ve hep beraber Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çalışacağız.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TRT'de yayınlanan propaganda konuşmasında, "Erdoğan, sana devletin televizyonu TRT’den sesleniyorum. Gel, çekinme, ikimiz de er meydanına çıkalım. Devletin televizyonu TRT’de senin istediğin gazetecilerin sorularını yanıtlayalım. İstersen halk da soru sorsun, sen ki kendine ‘reis’ dedirten sen ki bir dünya lideri, herhalde Bay Kemal’den çekinmezsin. Çık karşıma ve milletimiz onun derdini bileni de, o dertleri kimin çözebileceğini de, bu vatanı kimin sevdiğini de görsün. Varsın kararını versin" ifadelerini kullanmıştı.