28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 30.07.2022 10:15 | Son Güncelleme: 01.08.2022 23:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manş'ı geçen Aysu Türkoğlu'nu tebrik etti

Açık su yüzücülerinin Everest'i sayılan Manş Denizi'ni geçen en genç Türk olmayı başaran Aysu Türkoğlu'na tebrik mesajları yağıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklama sırasında genç yüzücüyü kutladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manş'ı geçen Aysu Türkoğlu'nu tebrik etti

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu tarihe geçti... 21 yaşındaki Aysu, 16 saat 28 dakika boyunca kulaç atarak, açık su yüzücülerinin Everest'i sayılan Manş Denizi'ni geçen en genç Türk oldu. Tarihi deneme boyunca Oksijen'in başlattığı #HaydiAysu hastag'i altında destek mesajlarını alan genç yüzücü, karaya çıktığında gözyaşlarına hakim olamadı. Atilla Türkmen'in kurucusu olduğu Türkmen Holding'in katkılarıyla gerçekleşen bu başarı sosyal medyada ses getirdi. Birçok isim Aysu'ya tebrik ve teşekkür mesajı yolladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gurur abidemiz oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aysu Türkoğlu'nu şu sözlerle tebrik etti: "Manş'ı genç yaşta aşan Aysu Türkoğlu kızımız gurur abidemiz oldu. Tabii bütün bu dalgalara rağmen böyle bir Manş Denizi'ni aşması bizler için bir gurur abidesi, kendisini, ailesini ayrıca tebrik ediyoruz, kutluyoruz“. 

 Kalın: Hepimize gurur yaşattın

Dover'a gittiğinden beri Aysu'yu takip eden Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın sabah saatlerinde Aysu'ya bir mesaj göndererek, "Çok çok çok tebrik ediyorum. Hepimize çok büyük gurur yaşattın" dedi.

"Seninle gurur duyuyoruz"

Manş geçişi öncesi Aysu Türkoğlu'nu arayarak "İyi haberlerini bekliyoruz, kalbimiz seninle" diyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, rekor sonrası da desteğini sürdürdü. Bakan Kasapoğlu Twitter'dan "Harikasın Aysu, seninle gurur duyuyoruz!" dedi. 

Deneme öncesi ve Manş'ı yüzüşü boyunca Aysu'ya destek veren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de genç yüzücüyü ilk tebrik eden isimler arasında yer aldı. Çelik Twitter'dan "Kilometrelerce yüzerek 16,5 saat sonunda kıyıya çıktı ve Türk bayrağını açtı! Tebrikler Aysu!" yazdı

Kılıçdaroğlu'dan telefon

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu az önce (16.20) Aysu Türkoğlu’nu aradı. Aysu’ya “Kızımızı kendim aramak istedim. Nasılsın? Çok tebrik ederim. Aileni çok tebrik ederim. Çok mükemmel bir başarı bu Aysu, sana çok teşekkür ederiz” dedi.

Akşener'den tebrik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından Aysu'ya destek mesajları verdi. Akşener, "Manş Denizi’nde 16 saat durmaksızın yüzerek gösterdiği üstün mücadelesiyle hepimizi gururlandıran millî yüzücümüz #AysuTürkoğlu’nu yürekten tebrik ediyorum. Başarıların daim olsun Aysu" açıklamasını yaptı. 

"Azmin, cesaretin ve başarının adı"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Aysu Türkoğlu'nu tebrik etti. İmamoğlu paylaşımında, "Azmin, cesaretin ve başarının adı: #AysuTürkoğlu Manş Denizi'ni Geçen En Genç Türk Yüzücü olan Aysu’yu tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

"Bodrumlu olarak gurur duyduk"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Aysu'yu arayarak tebriklerini iletti. Bir Bodrumlu olarak kendisiyle gurur duyduklarını söyledi. Aras aynı zamanda Twitter hesabından da tebriklerini iletti. 

Aysu'nun antremanlarda hatta dün yüzerken eserlerini dinlediği dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, genç yüzücünün Manş geçişi boyuncu desteğini sürdürdü. Sosyal medyadan Aysu için destek mesajlar atan Say, rekor sonrası Instagram'dan "Gurur duyduk seninle ve bu tutkunla" Twitter'dan ise "Bravo" diyerek tebriklerini iletti. 

Sanatçı Hamdi Alkan da Aysu'yu Instagram'dan tebrik eden isimler arasında yer aldı. 55 yaşındaki yönetmen-oyuncu "İyi ki varsınız. Hayat sizlerle daha anlamlı ve daha güzel. Attığın her kulacı alkışlıyorum Gurur duyuyorum sizle" dedi.

Oksijen yazarı gazeteci Ece Temelkuran, 21 yaşındaki yüzücüyü "Günaydın haberi. Tebrikler" diyerek kutladı. 

Bodrum Amerikan Hastanesi de 16 buçuk saat aralıksız yüzmek zorunda kalan sporcunun gerekli tetkik ve tedavilerini yapmak için Aysu Türkoğlu'nu yurda döner dönmez hastaneye davet etti.

"Yürekten kutluyorum"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Aysu'yu yürekten kutladığını belirten bir mesaj paylaştı.

'Yaşanmamış bir olay başardın' - Video