03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.11.2023 16:33 | Son Güncelleme: 12.11.2023 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'ya seslendi: Bunlar iyi günlerin, gidicisin gidici

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstererek, "Ey Netanyahu şu an senin daha iyi günlerin. Seni farklı günler bekliyor. Şunu bil gidicisin" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'ya seslendi: Bunlar iyi günlerin, gidicisin gidici

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya da seslenen Erdoğan, "Macron'un açıklamaları rahatsız etmiş, Riyad zirvesi rahatsız etmiş. Ben ne dedim, Ey Netanyahu şu an senin iyi günün dedim. Seni daha farklı günler bekliyor... Gidicisin gidici" ifadelerini kullandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Burası din, kökken, ırk ayrımı yapmacan tüm düşkünlere sahip çıkan sembol bir kurumdur. Bu çatı altında insana insan olduğu için hürmet etme anlayışı vardır. Burada insanı eşrefi mahlukat olarak gören yüce gönüllülük vardır. Biz tapılacak bir varlık değiliz. Biz rabbimizden başka hiçbir güce tapmadık tapmayız. Bizde kula kulluk yok, sadece Allah'a kulluk var.
  • Hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza hizmet götürdük. 81 ilimize eser bıraktık. Toplumun en dezavantajlı kesimlerinden başlayarak herkesin refahını artırmaya çalıştık. Bakıma muhtaç, engelli kardeşlerimize sahip çıktık, burada da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaptığımız hiçbir işe lütuf olarak bakmadık tam tersine hak teslimi olarak yaklaştık.
  • 2022'de kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezi sayısı 21'di, bugün 107. Kamu özel toplam 36 bin kardeşimize şimdi yatılı bakım hizmeti veriliyor. Her ne kadar elitler ve fil dişi kulede yaşayanlar bilmese de ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz bu hizmetleri çok iyi biliyorlar. Biz siyasi hayatları boyunca halka tepeden bakanlardan hiçbir zaman olmadık. Devlet geleneğimizi sosyal devlet anlayışıyla birleştirerek hizmetlerimize devam ediyoruz. Türkiye sosyal güvenlik şemsiyesinin kuşatıcılığı bakımından dünyanın en ileri ülkelerinden birisidir. Bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.
  • Deprem felaketine rağmen projemizin inşa sürecini yakından takip ettik. Hamdolsun bugün açılışın yapmanın gururunu yaşıyoruz. 145 bin 727 bin metrekareyi bulan merkezimiz, birçok birimi barındıran 928 yatak kapasitesine sahip 23 bloktan oluşuyor. En fazla 4 kişilik odalardan oluşuyor. Tüm sosyal donatılarıyla örnek bir eseri İstanbul'a ve ülkemize kazandırdık.

"Macron ve Riyad zirvesi rahatsız etmiş"

  • Türkiye olarak nasıl kendi vatandaşımıza sahip çıkıyorsak dünyadaki mazlumlara da kol kanat geriyoruz. Netanyahu yanına iki bakanının alıp basın açıklaması yapıyor. Macron'un açıklamaları rahatsız etmiş, Riyad zirvesi rahatsız etmiş. Ben ne dedim, Ey Netanyahu şu an senin iyi günün dedim. Seni daha farklı günler bekliyor. O bebeler, o yavrular, o kefene sarılmış, o anneler şehit yavrularının cesedini koklayarak yavrularını mezara götürüyor. Onların ahı seni iflah ettirmez. Gidicisin, gidicisin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.