06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.08.2023 19:21 | Son Güncelleme: 23.08.2023 20:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangının yayılması durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de ikinci gününde devam eden ve 1500 hektarlık alanda etkili olan orman yangınlarına ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan yangının kontrol altına alındığını duyurdu 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangının yayılması durduruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan, Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Çanakkale yangınında yayılmanın durdurulduğunu duyurdu.

Tüm Türkiye'ye çağrı: Daha dikkatli olalım

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle: ''Yangının yayılması durduruldu. İnşallah kısa sürede kontrol altına alacağız. Yangınların yüzde 90’dan fazla insan kaynaklı sebeblerden çıkıyor. Özensizlik çok büyük felaketlerin yaşanmasına neden oluyor. Buradan tüm vatandaşlarımızı hava sıcaklıklarının 40 ila 50 derecede seyrettiği bugünlerde daha dikkatli olmaya çağırıyorum.''

79 milyardan fazla kaynak ayrıldı

5 Ağustos itibarıyla çadırlarda kalan hak sahibi kardeşlerimizin konteynerlere yerleşmesini sağladık. Her konuda afetzedelerimizin yanındayız. Deprem bölgesine 79 milyar liranın üzerinde kaynak ayırdık. Devletimizin imkanlarını depremzedelerimiz için seferber ettik. Önceki hafta Kahramanmaraş'ta 9 bin 74 konut ile 231 iş yerinin temel atma törenini gerçekleştirdik.

Bugün de Adıyaman'ın ihya ve inşasına katkı sunuyoruz. 6 Şubat'ta en çok zarar gören İllerden bir tanesi de Adıyaman'dı. 6 bin 811 konut kullanılmaz hale geldi. Yıkılan yerine daha iyisini yapacağız demiştik. Bu kapsamdan toplam 64 bin 811 konutun inşasını planladık. Toplam 33 bin 366 bağımsız bölümün inşası sürüyor. Ulaşım altyapısıyla ilgili ihtiyaçları da gideriyoruz. 8 karayolu projemizde çalışmalar devam ediyor. Bugün bu projelerin en önemlilerinden biri olan projeyi açıyoruz.

Spor kulüplerine çağrı

Temeli atılan konutların THY'nin bağışı olup, Emlak Konut ile inşa edilecek. Baykar'ın bağışı ile 349 konutun inşasına başlıyoruz. Yerinde dönüşüm projemiz kapsamında 14 binanın temelini bugün atıyoruz. Konutlarımız sıfır atık uyumlu, güvenli ve iklim dostu olarak inşa edilecek. Vatandaşlarımız gönül huzuruyla evlerinde oturacak. Bu imtihanda alnımızın akıyla çıkacağız. Buradan bir kez daha spor kulüplerimize ve şirketlerimize depremzedeler için harekete geçmesi için çağrı yapıyorum. Gelin bu ağır yükü beraber kaldıralım. Temelini attığımız konut ve işyerlerinin ve kavşağın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.