07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.04.2024 18:30 | Son Güncelleme: 27.04.2024 09:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta gerçekleşmesi beklenen ABD ziyareti ertelendi. Dışişleri Sözcüsü Öncü Keçeli, programların uyuşmaması nedeniyle ziyaretin her iki taraf için uygun olacak bir tarihe ertelendiğini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapması planlanan ziyareti ertelendi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye planlanan ziyaretinin, programların uyuşmaması nedeniyle her iki taraf için uygun olacak bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Keçeli ayrıca, Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyaloğun devam edeceğini vurguladı.

Ne olmuştu? 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'nin dün gerçekleştirdiği rutin basın brifinginde yaptığı açıklama ziyaretin iptal edildiği iddialarına neden olmuştu. Bir gazetecinin "İki hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Saray'a bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Hamas liderini ağırladı. Bu bir konuşma konusu olacak mı, yoksa ziyarete gölge düşürür mü?" sorusuna Kirby, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti konusunda programda konuşulacak bir şey yok. Dolayısıyla bu konuda bir yorum yapamayacağım" yanıtını vermişti. Beyaz Saray Danışmanı'nın 'programda konuşulacak bir şey yok' sözü ziyaretin iptal edildiğine dair söylentilere neden olmuştu. 

Ancak Bloomberg, bu sabah Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ziyareti gerçekleştireceğine dair bir haber yayınladı. "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Mayıs'ta Beyaz Saray'da Biden ile görüşecek" başlıklı haberde, "Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da Başkan Joe Biden ile görüşecek. Erdoğan'ın yaklaşan Washington ziyareti, Gazze'de İsrail-Hamas savaşı devam ederken ve İran ile İsrail'in birbirlerinin topraklarına saldırarak daha geniş bir Orta Doğu çatışmasının yaklaşmakta olduğu endişesini yaratmasının ardından gerçekleşiyor" ifadeleri yer aldı.