05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.03.2023 14:52 | Son Güncelleme: 16.03.2023 15:53

Deprem bölgesinde kuvvetli yağış devam edecek

Deprem bölgesinde etkisini gösteren ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şiddetli yağışlar hafta sonu da devam edecek
Deprem bölgesinde kuvvetli yağış devam edecek

Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da dün etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Şanlıurfa'da 13, Adıyaman'da 2 kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi.

Buna göre sele sebep olan şiddetli yağış, son tahminlere göre hafta sonunda da deprem bölgesinde etkili olacak. Taşkın, sel ve su baskınına karşı ilgililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almalarının, Genel Müdürlüğün tahmin ve uyarılarını takip etmelerinin önemli olduğu vurgulandı.

Yağışların bölgenin bazı kesimlerinde yerel kuvvetli devam ettiğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz ""Bölgenin batısından itibaren yeniden bir yağışın geleceğini tahmin ediyoruz. Cuma ve cumartesi günü kuvvetli yağışları göreceğiz" dedi. 

Şahbaz "Elimizdeki verilere göre yağışlar cuma günü Adana civarında kuvvetli olacak. Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman'ın güneybatısında da yağışların kuvvetli olmasını, diğer yerlerde hafif sağanak şeklinde görülmesini bekliyoruz. Cumartesi günü ise deprem bölgesinin tamamında kuvvetli yağış bekliyoruz" diye konuştu 

 

 

Kaynak: AA