04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.02.2023 17:37 | Son Güncelleme: 22.02.2023 17:46

Depremde ölen çocukları anan Ogün Sever Okur Telegraph'a konuştu: İlk kez bir balon bizi ağlattı

Antakya'da yardımsever Ogun Sever Okur, depremde hayatını kaybedenleri anmak için bir anaokul enkazına kırmızı balonlar bağladı. Telegraph gazetesine konuşan Okur, bunların çocuklara verebileceği son oyuncaklar olduğunu söyleyerek "İlk kez bir balon bizi ağlattı" dedi
Depremde ölen çocukları anan Ogün Sever Okur Telegraph'a konuştu: İlk kez bir balon bizi ağlattı

Türkiye’nin modern tarihinin en kötü depreminden sonra bölgede Ogün Sever Okur, hayatını kaybeden çocukları anmak için Antakya’da bir anma töreni düzenledi. Düzinelerce kırmızı balon, depremin vurduğu şehirde, yıkılan bir binanın molozlarına bağlandı. 

Parlak balonlar, bir zamanlar dokuz katlı bir binayı oluşturan moloz ve bükülmüş metalin tozlu gri rengiyle keskin bir tezat oluşturuyor. Yıkıntıların arasındaki bir avuç dolusu eşya, depremde kaybolan genç yaşamların kanıtı. Telegraph'a konuşan Ogün Sever Okur, "Burada 3 çocuk öldü. 18 aylık, 4 yaşında ve 6 yaşındaydılar" dedi. Okur'un fikri bazı insanlar tarafından çok beğenilse de sosyal medyada tepki gösterenler oldu. Bazı kullanıcılar bu durumun bölgedeki çocukları kötü etkileyebileceğini söyledi

"Çocukları kurtaramadığımız için uyuyamadım"

Fotoğrafçı olan Okur, depremin ardından 200 kilometre uzaklıktaki Antakya'ya gitmeden önce memleketi Adana'da gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katıldı. Okur, "Buradan başlayıp arkadaki binaya geçtim. Bu bölge dikkatimi çekti. Çocukları buradan kurtaramadığımız için birkaç gece uyuyamadım" dedi. 

Depremden sekiz gün sonra Okur, artık sadece hafriyatçıların ve moloz kaldıran kamyonların rahatsız ettiği bir hayalet kasaba olan 400 bin nüfuslu şehirdeki harabelere balon bağlamaya başladı. Türkiye'de depremde 42 binden  fazla insan hayatını kaybetti, ancak Türk yetkililer bunların kaçının çocuk olduğunu henüz açıklamadı.

"Onlara verebileceğim son oyuncaktı"

Antakya'daki acil müdahalenin hızı geniş çevrelerce kınanırken, iki çocuk babası Okur, yaptığı işin siyasi bir amacı olmadığını, bunun yerine duygusal anlamını vurguladığını söyledi. 2020'den beri, derneği aracılığıyla yoksul çocuklara destek oluyor, gençlere oyuncak ve yiyecek sağlıyor ve bazı durumlarda protez uzuvlar veya ameliyatlar sağlıyor. 

Okur, Antakya'da beş veya altı binaya bağlanan balonların genç kurbanlara sunabileceği son oyuncak olduğunu söyledi ve kırmızı balonların tipik olarak neşeyi, aşkı temsil ettiğini ekledi. Ancak depremin ardından Antakya'da "ilk kez bir balon bizi ağlattı" dedi.