03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.02.2023 11:14 | Son Güncelleme: 14.02.2023 14:05

Devlet Bahçeli: Ahbapçılar ve Babalacılar kanat çırpmaktadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Devletin yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarlar televizyonlarda yer almamalı" dedi
Devlet Bahçeli:  Ahbapçılar ve Babalacılar kanat çırpmaktadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 Şubat depremleriyle ilgili ilk açıklamasını partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptı. 10 ili vuran iki büyük deprem nedeniyle üzüntüsünü dile getirip, sağduyu çağrısı yapan Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar

  • Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz kuşkusuzdur. Hepimiz depremzede kardeşlerimizle biriz onların tekrar normal bir yaşama dönmeleri için kenetlenmiş haldeyiz. Devletimize ve hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz. Her şart altında arkalarında olduğumuzu, tavizsiz bir duruşla ifade ediyoruz.
  • Yağma ve talan yapan namussuzların vatandaşlıktan çıkartılması, şayet yağmacılar sığınmacıysa hemen ülkelerine gönderilmeleri değerlendirilmelidir
  • Malzemeden çalan hırsız müteahhitler, kurallara uymayan mühendisler, onları gerektiği gibi denetlemeyenler mutlaka hesap verecektir.
  • Yardım ve desteklerinin AFAD aracılığıyla yapılması en doğru en sağlıklı yoldur. Devleti bir kenara bırakıp ahbap çavuş ilişkileriyle yardım toplanması bu kapsamda paralel bir hat kurulması devletin inandırıcılığını bir nevi gölgelemektir. Bizim nazarlarımızda itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır.
  • Hatay'ın Antakya ilçesinde baraj patladığını iddia edip kurgulanmış yalanı sosyal medyadan servis ederek korkuya paniğe neden olanlar neyin peşindedir.
  • Devletin yapamadığı ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır. Bu sahtekarların televizyonda artık yer almaması lazım.

Üniversitelerin 3 aylık süre zarfında uzaktan eğitimine sıcak baktıklarını; devletin, yurt, misafirhane, kamp, sosyal tesislerinde barınma ihtiyaçlarının kısmen de olsa karşılanacağına inandıklarını vurgulayan Bahçeli, "Bu konuda salgın döneminden deneyim sahibi olduğumuzun da farkındayız. Türkiye yıkılmışken hala uzaktan eğitime koro halinde karşı çıkanlar sorumsuz ve hastalıklı ruhlardır" diye konuştu.