08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.05.2024 19:38 | Son Güncelleme: 28.05.2024 19:59

Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı Olcay Kılavuz'un görevine son verildi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı Olcay Kılavuz'un görevine son verildi. Sinan Ateş dosyasında adı geçen Kılavuz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti
Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı Olcay Kılavuz'un görevine son verildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM danışmanı Olcay Kılavuz'un görevine sön verildi. Kararın, Bahçeli'nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmenin ardından gelmesi dikkati çekti. Kılavuz, 2012 yılında atandığı Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini 2018 seçimlerinde MHP Mersin Milletvekili seçilmesinin ardından 31 Aralık 2018’de bırakmıştı. 2023 seçimlerinde Mersin’den dördüncü sırada aday gösterilen Kılavuz, yeniden seçilememiş ve Bahçeli’nin TBMM danışmanlığı görevine getirilmişti. 

Olcay Kılavuz'un adı, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada  geçiyordu. Şüphelilerden Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın 6 Şubat'ta Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı, gözaltı tutanağının 'kaybolması' nedeniyle Kılavuz hakkında işlem yapılamadığı öne sürülmüştü. Kılavuz'un, gözaltı işlemi için gelen evine gelen polislere  “Siz gidin, sahibiniz gelsin” diyerek direndiği de iddia edilmişti. 

Bu iddialarla ilgili geçtiğimiz günlerde Halk TV'den Seyhan Avşar'a konuşan Kılavuz, “Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça” demişti.